Luare de ostatici într-o biserică din Franța: Atacatorii, care ar fi strigat ”Daech” la intrarea în lăcașul de cult, au fost uciși. Un preot a fost omorât (FOTO, VIDEO)

Luare de ostatici într-o biserică din Franța: Atacatorii, care ar fi strigat ”Daech” la intrarea în lăcașul de cult, au fost uciși. Un preot a fost omorât (FOTO, VIDEO)
Foto: twitter.com/fredveille

UPDATE 14.15Președintele francez, Francois Hollande, și ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, au ajuns la fața locului, informează RT.com.

O reacție a venit și din partea premierului Manuel Valls.

”Oroare față de atacul barbar de la biserica din Seine-Maritime. Întreaga Franță și toți catolicii sunt loviți”, a transmis șeful guvernului francez, pe Twitter.

Vicarul general din Rouen, Philippe Maheut, a ajuns de asemenea, la fața locului.

”Unul de-al nostru a fost ucis. Este vorba despre un preot în vârstă, credincios printre credincioși. El oficia Liturghia în această dimineață alături de câțiva enoriași printre care se afla și un cuplu. Nu vrem să ridicăm alte arme decât fraternitatea și iubirea”, a declarat acesta, informează Le Point.

Și Papa Francisc a reacționat la rândul său și și-a exprimat durerea și groaza față de această dramă, a anunțat Vaticanul, potrivit BFMTV.com.

Francois Hollande și Bernard Cazeneuve au ajuns la biserica unde a avut loc luarea de ostatici

Premierul Manuel Valls reacționează după luarea de ostatici din Saint-Etienne du Rouvray

UPDATE:Cei doi răpitori au fost uciși, potrivit BMFTV. Operațiunea s-a încheiat în jurul orei locale 11.00.

Potrivit Le Parisien, care citează un anunț alpurtătoruluide cuvânt al ministerului francez de Interne,Pierre-Henri Brandet,preotul care se afla printre ostatici ar fifost ucis, iarunul dintre ostatici a fost grav rănit.

Ministerul francez de interne a confirmat faptul că atacatorii au fost neutralizați, ministrul Bernard Cazeneuve aflându-se în drum spre locul incidentului. La fața locului va ajunge și președintele Francois Hollande, care este originar din această regiune, anunță PalatulElysée.

Jurnaliștii de la Le Point anunță că s-au înregistrat două victime din rândul ostaticilor. Este vorba despre preot și unuldintre enoriași. Un polițist și un alt enoriașau fost de asemenea răniți, potrivit sursei citate. Site-ul aceleiași publicații notează, potrivit unor surse, că răpitorii ar fi strigat ”Daech” (acronimul arabpentru Statul Islamic – n.r.)la intrarea în biserică. Parchetul antiterorist a fost sesizat în acest caz.

Luare de ostatici într-o biserică din Franța: Un preot a fost ucis

#DIRECT_ONE_7woyzk#

Luare de ostatici în Franța

Atacatorii au fost neutralizați

Luare de ostatici într-o biserică din Franța.Mai mulți indivizi au luat ostatici un preot și un grup de credincioși într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen, în regiunea Seine-Maritime,informează RT.com.

Indivizii sunt înarmați cu cuțite. De asemenea, în zonă au fost auzite focuri de armă.

Potrivit BFMTV, este vorba despre doi bărbați înarmați care au luat ostatici un preot, două călugărițe șu doi credincioși. O altă călugăriță, care a reușit să iasă din lăcașul de cult, a fost cea care a alertat autoritățile.

Brigada de intervenție din Rouen a ajuns la fața locului. Zona a fost izolată.

Conform unor surse din cadul poliției, citate de Le Figaro,”doi indivizi înarmați cu cuțite au intrat în biserică prin ușa din spate și au luat cinci ostatici”.

Luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray

Un preot și mai mulți credincioși, ostatici într-o biserică

Luare de ostatici în Franța