Lukașenko despre exodul rușilor: „Lasă-i să fugă. Nu am fost deosebit de îngrijorat când câteva mii au plecat în 2020”

Lukașenko despre exodul rușilor: Lasă-i să fugă. Nu am fost deosebit de îngrijorat când câteva mii au plecat în 2020”
Foto: Hepta/Sputnik / Gavriil Grigorov.

Alexandr Lukașenko și Vladimir Putin s-au întâlnit, recent, la Soci. Cei doi au discutat despre ultimele evenimente din țară și au comentat exodul rușilor. Se pare că președintele belarus nu este îngrijorat de plecarea masivă a concetățenilor după acțiunile de protest din 2020.

Lukașenko, despre plecarea belarușilor din țară

„E o perioadă dificilă. Sunt oameni diferiți. Ici și colo, sunt o mulțime. Îi vedem. Lumea e speriată de mobilizare,  cineva a fugit în străinătate. Rusia are 25 de milioane de resurse de mobilizare. Ei bine, să fugă 30 de mii, ei bine, 50 de mii. Lasă-i să fugă.

Nu știu ce crezi despre asta, dar nu mi-am făcut griji când au plecat câteva mii în 2020. Trebuie doar să decideți ce să faceți cu ei. Fie lăsați-i să vină aici, fie lăsați-i să se hrănească acolo cu pâine gratuită.

În cele din urmă, putem ajunge la o înțelegere aici și să nu alergăm prin Europa și America, așa cum a fost cazul revoluției bolșevice și după ea. Situația nu este aceeași”, a spus liderul belarus.

Acesta este un fragment din discursul lui Alexandru Lukașenko la începutul întâlnirii cu Vladimir Putin de la Soci. Începutul întâlnirii a fost difuzat pe posturile propagandistice.

Putin crede că viitorul Europei este alături de Rusia și Belarus

Occidentul trebuie să trateze Rusia „cu respect”, a declarat, zilele trecute, președintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, în staţiunea rusă Soci, de la Marea Neagră, transmite EFE.

„Ele (ţările europene) au ceea ce noi putem cumpăra: tehnologii şi alte lucruri. Ce altceva le mai trebuie?”, s-a întrebat retoric şeful statului din Belarus, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Liderul de la Kremlin a continuat gândul omologului său și a declarat că șările europene trebuie „să îi trateze cu respect”.

Urmăriți B1TV.ro și pe