Lula da Silva, noul președinte, a anulat privatizarea marilor companii de stat braziliene, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras

Lula da Silva, noul președinte, a anulat privatizarea marilor companii de stat braziliene, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras
Lula da Silva, noul președinte sursă foto: captură YT

Luiz Inacio Lula da Silva, noul președinte al Braziliei, a emis un decret care anulează privatizarea mai multor mari companii de stat, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras, proces demarat de predecesorul său, Jair Bolsonaro, anunță TeleTrader.

Lula a afirmat că băncile de stat și marile companii petroliere precum Petrobras au un „rol cheie” în economia Braziliei

Ordinul publicat luni în Gazeta Oficială stipulează că planurile de privatizare a acestor companii vor fi retrase pentru „a asigura o analiză riguroasă a impacturilor privatizărilor asupra serviciilor publice și piețelor”.

În același timp, Lula le-a ordonat miniștrilor săi să revoce orice acțiuni care includ aceste companii de stat în programe privind parteneriate de investiții sau planuri naționale de privatizare.

Măsurile vin după ce Lula a fost învestit oficial duminică în funcția de președinte al Braziliei după ce acesta a câștigat la limită alegerile prezidențiale organizate la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

Lula a afirmat că băncile de stat și marile companii petroliere precum Petrobras vor juca un „rol cheie” în noul ciclu economic al Braziliei. Prețul acțiunilor Petrobras a scăzut cu 6,5% luni după anunțarea deciziei. În cele 12 luni ale anului trecut el scăzuse cu 14%, potrivit Interfax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:54 - Marcel Boloș: Egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei este prevăzută în PNRR. Avem și sistemul de facilități pentru a stimula rămânerea în câmpul muncii până la 70 de ani / Câți bani ar putea pierde România (VIDEO)
20:42 - Fără drept de joc, Simona Halep s-a prăbușit în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns românca
20:39 - Un bărbat a ajuns în instanță pentru că își deranja vecinul făcând grătare prea des / „Mirosul era neplăcut”
20:32 - Șoferii care ucid oameni pe șosele nu vor mai avea dreptul să conducă o anumită perioadă: Guvernul aduce noi modificări care limitează accesul în trafic al conducătorilor auto condamnați
20:32 - Coșul de cumpărături cu produse de bază este tot mai scump / Cât a ajuns să coste și ce spun românii
20:24 - Mihai Tudose: Alegerile anticipate nu sunt pe agenda PSD. Președintele Iohannis, singurul care poate să ducă România în acest scenariu (VIDEO)
20:15 - Minoră de 13 ani din București, dispărută în timp ce mergea spre școală. Poliția cere ajutorul populației
20:04 - În ce orașe din România sunt cele mai scumpe bilete pentru transportul în comun
19:56 - Bogdan Chirițoiu: Industria asigurărilor este cea mai sancționată de către Consiliul Concurenței. Am transmis o serie de propuneri pentru a corecta deficiențele legislative existente
19:56 - Galactic, singura fabrică românescă de ciocolată, și-a cerut insolvența: „Am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri”