​​​​​​​Lumea ştiinţifică e în stare de ŞOC: Motivul INCREDIBIL pentru care un cercetător şi-a ÎNJUNGHIAT colegul! (FOTO)

​​​​​​​Lumea ştiinţifică e în stare de ŞOC: Motivul INCREDIBIL pentru care un cercetător şi-a ÎNJUNGHIAT colegul! (FOTO)

Incredibilă tentativă de omor, la sute de kilometri de civilizaţie, într-o stație de cercetare din Antarctica! Un inginer rus i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit unui coleg de-al său de la baza de cercetare Bellingshausen, situată în sud-vestul insulei King George.

Motivul agresiunii este halucinant! Agresorul ar fi fost supărat pe victima sa pentru faptul că îi spunea mereu finalul cărţilor pe care le citeau amândoi.

Această tentativă de crimă neobişnuită a avut loc pe 9 octombrie, în cantina bazei de cercetare, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Agresorul este Serghei Saviţki, un inginer în vârstă de 54 de ani. El ar fi reacţionat astfel după ce victima sa, Oleg Beloguzov, un sudor în vârstă de 52 de ani, i-ar fi propus, după mai multe pahare de alcool, să danseze pe masă în schimbul unei sume de bani, scrie Motherboard, care citează un e-mail primit de la Aleksandr Klepikov, şeful bazei.

Potrivit The Mirror, care citează date din investigaţie, agresorul ar mai fi fost supărat pe victima sa pentru faptul că îi spunea mereu finalul cărţilor pe care le citeau amândoi în baza unde munceau.

Presa rusă pune însă acest incident pe seama perioadei îndelungate trăite într-un spaţiu izolat şi monoton. Atât victima cât şi agresorul se aflau de şase luni în baza din Antarctica.

Şeful bazei dă asigurări că un asemenea incident nu s-a mai produs în centrul de cercetare fondat de sovietici în anul 1968.

Potrivit lui Klepikov, Saviţki a venit la el în birou şi i-a relatat incidentul. Inginerul a stat apoi izolat timp de zece zile într-o biserică ortodoxă situată pe o colină de pe Insula Regelui George, după care a fost adus în Rusia pe 20 octombrie. Un tribunal local l-a pus sub acuzare pentru tentativă de crimă şi l-a plasat în arest la domiciliu.

Cercetătorul rănit a fost dus cât mai repede posibil la cel mai apropiat spital, un spital militar din sudul statului Chile şi a supraviețuit.

Tags: