Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou (VIDEO)

Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou (VIDEO)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a catalogat drept o greșeală retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Liderul de la Elysee a ținut să sublinieze că acest acord nu este negociabil, informează The Independent.

"Vă spun ferm în această seară. Nu vom renegocia un acord mai puţin ambiţios. În niciun caz", a spus Macron. Acesta i-a invitat apoi pe inginerii, antreprenorii și oamenii de știință americani să meargă în Franța pentru a lucra împreună cu specialiștii din Hexagon la găsirea unor soluții concrete pentru mediu.

Macron, atac subtil la adresa lui Trump, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: Să facem planeta măreață din nou

#DIRECT_ONE_pboeji#

"Franţa crede în voi. (în SUA – n.r.), lumea întreagă crede în voi, dar nu greşiţi în privinţa climei; nu există un plan B, pentru că nu există o planetă B. În seara aceasta, Statele Unite au întors spatele lumii, dar Franţa nu va întoarce spatele americanilor", a declarat Emmanuel Macron într-un discurs susținut în limba franceză, dar pe care l-a încheiat cu un scurt mesaj în limba engleză.

De altfel, la finalul discursului său, președintele francez a parafrazat sloganul de campanie al lui Donald Trump, “Să facem America măreață din nou”, sugerând că ar trebui ”Să facem planeta măreață din nou”.

“Acordul de la Paris rămâne ireversibil și va fi implementat nu doar de Franța, dar și de celelalte națiuni. Vom reuși deoarece sunt complet implicați, pentru oriunde am locui, oricine am fi, toți împărtășim aceeași responsabilitate: să facem planeta măreață din nou”, a încheiat Emmanuel Macron, parafrazând sloganul lui Donald Trump – “Să facem America măreață din nou”, a transmis Emmanuel Macron.

Ultima oră
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend
10:33 - Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert