MAE, atenționare de calatorie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din cauza furtunei Bella

MAE, atenționare de calatorie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din cauza furtunei Bella
Sursa Foto: Twitter

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii care plănuiesc să călătorească în Marea Britanie.

Meteorologii au atras atenția că, duminică, 27 septembrie,teritoriulRegatuluiUnit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va fi afectat de o furtună, botezată Bella, care va aduce rafale de vânt extrem de puternic și precipitații abundente. În aceste condiții, un cod portocaliu de vânt puternic a fost emis pentru Țara Galilor și comitatele aflate pe coasta sudică a Angliei.

Autoritățile britanice solicită publicului larg din zonele afectate să evite călătoriile rutiere, din cauza rafalelor puternice de vânt și precipitațiilor care pot duce la căderea stâlpilor de înaltă tensiune.

Totodată, sunt posibile perturbări ale traficului aerian (întârzieri şi anulări de zboruri) pe aeroporturile din zona afectată, dar și perturbări ale călătoriilor pe cale feroviară, din cauza rafalelor de vânt puternice și ploilor torențiale.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în cursul zilei de 27 decembrie 2020, teritoriul Regatului Unit va fi afectat de furtuna Bella. Conform prognozelor meteo, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 112 km/oră”, se arată în comunicatul de presă.

Ultima oră