MAE, atenționare de călătorie în SUA: Alertă meteorologică pentru uraganul Zeta

MAE, atenționare de călătorie în SUA: Alertă meteorologică pentru uraganul Zeta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atenționat cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii (SUA), respectiv în statele Louisiana, Mississippi, Alabama și Georgia, că autoritățile americane au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Zeta.

Astfel că, instituția recomandă cetățenilor români să ia în considerare amânarea călătoriilor planificate pentru statele menționate, să urmărească anunțurile făcute de autoritățile locale şi să urmeze recomandările şi instrucțiunile acestora.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, informații actualizate cu privire la traiectoria uraganului Zeta sunt disponibile pe site-ul Centrului Național de Uragane din SUA.

”Cetățenii români pot solicita asistență consulară prin contactarea Consulatului General al României la Miami la numerele de telefon: +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al Consulatul General al României la Miami: +12025158953”, se arată în document.