MAE: Demersul Ministerului de Externe ungar, un exerciţiu conjunctural de imagine

MAE: Demersul Ministerului de Externe ungar, un exerciţiu conjunctural de imagine
Ministerul Afacerilor Externe apreciază că demersul Ministerului ungar de Externe, care l-a convocat joi pe ambasadorul Victor Micula, "reprezintă un exerciţiu conjunctural de imagine".MAE precizează că...

Ministerul Afacerilor Externe apreciază că demersul Ministerului ungar de Externe, care l-a convocat joi pe ambasadorul Victor Micula, „reprezintă un exerciţiu conjunctural de imagine”.

MAE precizează că afirmaţiile ministrului Corlăţean „au urmărit să elimine o eroare de evaluare perpetuată de ministerul de externe ungar”, relatează Mediafax.

Ambasadorul României la Budapesta a avut joi o întrevedere, la MAE ungar, cu secretarul de stat Zsolt Nemeth, la solicitarea oficialului ungar, „pentru a discuta despre evoluţiile recente intervenite în relaţia bilaterală”.

„Ministerul Afacerilor Externe român apreciază că demersul MAE ungar reprezintă un exerciţiu conjunctural de imagine”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, „declaraţiile ministrului român de externe cu privire la mesajul simbolic pe care îl transmite adoptarea, în 2010, de către legislativul ungar, în baza votului exprimat de deputaţii Fidesz şi Jobbik, a unei legi prin care se stabileşte data de 4 iunie pentru a marca Ziua Solidarităţii Naţionale, nu reprezintă un element de noutate şi nu ar trebui să surprindă partea ungară. Semnificaţia acestui act normativ, de menţinere în atenţia publicului a aşa-zisului caracter injust al Tratatului de la Trianon, este evidentă şi nu poate să se bucure de aprecierea României”.
Secretatul de stat în Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth l-a convocat joi pe ambasadorul român în Ungaria, Victor Micula, pentru a respinge, într-o declaraţie verbală, ceea ce a declarat ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, la Izvorul Mureşului. (Detalii AICI)

Tags: