MAE din Moscova: Decizia lui Trump de a anula acordul dintre Washington și Havana e un mod de a reveni la retorica Războiului Rece

MAE din Moscova: Decizia lui Trump de a anula acordul dintre Washington și Havana e un mod de a reveni la retorica Războiului Rece
foto: Business Insider

Ministrul de Externe al Rusiei este de părere că decizia lui Donald Trump de a anula acordul ce a stabilit relațiile dintre Cuba și SUA este un mod de a întoarcere la retorica Războiului Rece.

"Noua politică față de Cuba, anunțată de președintele SUA, Donald Trump, ne aduce înapoi la retorica aproape uitată a Războiului Rece", se arată într-un comunicat emis de MAE din Rusia, potrivit Agerpres.

"Când precedenta Administrație de la Washington (condusă de Barack Obama) a adoptat schimbări substanțiale în politica ei față de Cuba, am crezut, și nu fără fundament, că era nu atât o manifestare de bunăvoință, ci și o ilustrare a eșecului politicii de dictat și sancțiuni', mai notează MAE rus, menționând în continuare că 'stilul disprețuitor prin care este tratată Cuba nu are viitor".

"Ne reafirmăm solidaritatea de neclintit față de Cuba', semnalează mai departe comunicatul, adăugând că Rusia se pronunță pentru 'dialog, cooperare, crearea de punți și comunicare fără dictate și încercări de ingerință în afacerile interne ale statelor suverane".

Donald Trump a vorbit vineri despre decizia sa de a anula imediat acordul încheiat între Washington și Havana în anul 2014. Președintele SUA a precizat în discursul pe care l-a susținut că acest acord încheiat de Barack Obama nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul.