MAE pregătește o viitoare vizită în România a ministrului afacerilor externe din Pakistan

MAE pregătește o viitoare vizită în România a ministrului afacerilor externe din Pakistan
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat, vineri, cu ambasadorul Pakistanului, Rab Nawaz Khan, despre o viitoare vizită în România a omologului din Islamabad , Hina Rabbani Khar. "A fost discutată...

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat, vineri, cu ambasadorul Pakistanului, Rab Nawaz Khan, despre o viitoare vizită în România a omologului din Islamabad , Hina Rabbani Khar.

„A fost discutată posibilitatea organizării unei noi runde de consultări politico-diplomatice pe linia Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state, în toamna acestui an, în pregătirea unei viitoare vizite în România a ministrului afacerilor externe pakistanez. A fost reiterată, de asemenea, importanţa acordată dialogului parlamentar, fiind aşteptată, în cursul anului viitor, vizita în România a preşedintelui Comitetului pentru Afaceri Externe din Senatul pakistanez”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Ministrul Titus Corățean a discutat cu ambasadorul pakistanez despre oportunităţile de cooperare bilaterală create prin semnarea Acordului interguvernamental de cooperare economică, ştiinţifică şi tehnică.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe tema evoluţiilor regionale, cu accent pe dosarul afgan, pe contribuţia esenţială a Pakistanului la reconstrucţia şi dezvoltarea acestui stat şi combaterea terorismului. A fost evidenţiată importanţa dialogului intercultural pentru pacea şi stabilitatea internaţională, în contextul protestelor legate de difuzarea filmului cu conţinut anti-islamic.

Totodată, ambasadorul Pakistanului a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de România dezvoltării relaţiilor ţării sale cu UE.

Corlăţean a subliniat şi importanţa cooperării Pakistanului cu SUA pentru stabilizarea Afganistanului şi a evidenţiat şi importanţa dialogului intercultural pentru pacea şi stabilitatea internaţională, în contextul protestelor legate de difuzarea filmului cu conţinut anti-islamic, mai precizează comunicatul MAE.

Tags: