MAE, recomandări pentru românii aflați pe insula Thassos, cuprinsă de flăcări

MAE, recomandări pentru românii aflați pe insula Thassos, cuprinsă de flăcări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vine cu precizări despre incendiul care a izbucnit pe insula elenă Thassos. MAE precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona  Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei.

MAE, despre incendiul de pe insula Thassos

Autoritățile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă, în timp ce pompierii luptă pentru stingerea incendiului.

MAE informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență.

În context, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Detalii despre incendiul devastator din Grecia

Apar noi mărturii terifiante ale românilor cu privire la incendiile devastatoare care au cuprins insula Thassos. Potrivit românilor care s-au trezit în mijlocul iadului, incendiul a scăpat de sub control, după ce autoritățile nu au putut să intervină, în timpul nopții, cu aeronave speciale pentru stingerea flăcărilor.

„Dinspre Potos spre Theologos ne-a lovit mirosul de pădure arsă, adus de vânt, de peste deal. Deja flăcările se îndreptau spre Kinira. Credeam că sunt gâze, dar era cenușă ce cădea de sus peste drum, ca o ninsoare prea curând și nedorită în august. Aproape de Theologos, uitându-ne spre Kinira, se vedea cerul luminat în roșu periculos. Plus mirosul de lemn ars. Plus cenușa adusă de vântul puternic.”, a scris Dan Adrian Drăgan, un român care locuiește de mai mulți ani pe insulă și administrează grupul de Facebook Forum Thassos.

Urmăriți B1TV.ro și pe