MAE rus: Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev

MAE rus: Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev
Foto: barentsobserver.com

Acordurile de pace pentru estul separatist al Ucrainei au fost „încălcate flagrant” de Kiev, afirmă Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

În loc să favorizeze detensionarea situației, Ucriana a intensificat operațiunea militară împotriva rebelilor proruși, a mai acuzat MAE rus.

„Este clar astăzi că aceste acorduri au fost flagrant încălcate de partea ucraineană. În loc să favorizeze detensionarea situaţiei, Kievul a folosit intensiv forţa militară în sud-estul ţării, folosind armament greu, ceea ce a provocat moartea a mii de oameni şi distrugeri masive”, a anunţat Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

„În loc să aprobe reforme constituţionale reale şi să înceapă dialogul cu propriul popor, au luat în culise decizii confuze care nu au adus nimic, în afară de promisiuni neîndeplinite”, a adăugat comunicatul.

Moscova face referire la acordurile de la Geneva semnate în aprilie între Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia şi Ucraina.

Ultima oră
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac