MAE ucrainean: „Bătălia pentru Donbas va aminti de cel de-al Doilea Război Mondial”

MAE ucrainean: Bătălia pentru Donbas va aminti de cel de-al Doilea Război Mondial
Foto: Facebook/MinistryofDefence.UA.

Bătălia pentru Donbas va aminti de cel de-al Doilea Război Mondial cu manevre operaționale majore și mii de tancuri, avioane și vehicule blindate.

Rusia a finalizat prima parte a „operațiunii speciale”

Anunțul a fost făcut  de ministrul de externe ucrainean, Dmitrii Kuleba, scrie Reuters.

Dmitrii Kuleba, ministrul Afacerilor Externe,  le-a cerut aliaților să ofere asistență Ucrainei în zilele următoare.

„Fie ne ajuți acum – vorbesc de zile, nu de săptămâni – fie ajutorul va veni prea târziu și vor muri mulți oameni”, a spus Kuleba reporterilor.

Pe 29 martie Federația Rusă a început retragerea trupelor din regiunile Kiev și Cernihiv pentru regrupare în sudul și estul Ucrainei.

Înainte de aceasta, Ministerul rus al Apărării a anunțat finalizarea „primei etape a „operațiunii speciale” și trecerea la scopul principal – apărarea Donbasului”.

Rușii se pregătesc să reia operațiunile ofensive active

Tot Ministerul rus al Apărării și reprezentanții delegației ruse la Istanbul susțin că retragerea trupelor ruse din regiunile Kiev și Cernigov ar fi legată de progresul negocierilor dintre Ucraina și Rusia.

Pe 7 aprilie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat: „Ocupatorii ruși continuă să acumuleze forță militară pentru a-și realiza ambițiile bolnave în Donbas. Se pregătesc să reia operațiunile ofensive active”.

Ucrainenii sunt rugați să părăsească zonele fierbinți

Șeful adjunct al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Gruzevich, a anunțat că, în viitorul apropiat, trupele ruse intenționează să preia controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk, după care vor încerca din nou să cucerească Kievul.

Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk a îndemnat locuitorii din regiunile Lugansk, Donețk și Harkov să se evacueze cât acest lucru încă este posibil, relatează Unian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti