Mafia, implicată în afacerea refugiaților. Italia vrea să închidă cel mai mare centru de refugiaţi din Europa

Mafia, implicată în afacerea refugiaților. Italia vrea să închidă cel mai mare centru de refugiaţi din Europa
Foto: gazetaromaneasca.com

Italia vrea să închidă cel mai mare centru de refugiaţi din Europa,CARA din Mineo, după ce o anchetă a scos la iveală faptul că mafia italiană ar conduce locul de adăpostire a refugiaţilor, potrivit Gazeta Românească de la Roma.

Ministrul reformelor Maria Elena Boschi a anunțat că, după o serie de descinderi la centrul din Mineo „s-a cerut autorităților să grăbească procedurile de închidere a acestui centru”.

Această declarație vine după ce o anchetă a scos la iveală faptul că managementul centrului de primire ar fi gestionat de Mafie, iar refugiaţii ar fi exploataţi și abuzaţi.

În decembrie anul trecut, mai multe persoane au fost arestate de poliţia italiană. Printre acestea s-a aflat şi responsabilul cu coordonarea primirii de refugiați, Luca Odevaine, suspectat că fură din fondurile destinate gestionării centrului.

Alte 5 persoane sunt achetate de procuratură, printre acestea aflându-se chiar și primarul localităţii Mineo, Anna Aloisi.

„Nu aduci în același loc 3.000 sau 4.000 de oameni fără perspective și fără relații cu teritoriul. Să-i adăpostești, de acord, dar protejând populația și demnitatea acelor imigranți care nu sunt violenți și care nu vor să fie confundați cu criminalii”, a declarat presedintele regiunii Sicilia, Rosario Crocetta.

În același timp, coordonatorul organizației MEDU, Alberto Barbieri, a precizat că o structură care adăpostește atâția oameni pentru o perioadă atât de lungă de timp, într-o zonă atât de izolată „cu greu poate fi controlată”.

Potrivit aceluiasi raport, până în 2010, complexul, cunoscut drept „Reședința portocalilor”, aparținea Marinei americane.

În prezent în acest loc trăiesc, dorm și așteaptă peste  3.200 de  persoane, în timp ce ministerul italian de Interne susține că centrul poate primi doar 2.000.