Mai multe persoane au fost rănite în a noua zi de proteste din Turcia: Poliția a folosit gaze lacrimogene (VIDEO)

Mai multe persoane au fost rănite în a noua zi de proteste din Turcia: Poliția a folosit gaze lacrimogene (VIDEO)
Încă o zi de proteste în Turcia. Peste 5.000 de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seară în centrul capitalei Ankara pentru a cere din nou demisia premierului Recep Erdogan. Forţele de ordine au utilizat gaze...

Încă o zi de proteste în Turcia. Peste 5.000 de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seară în centrul capitalei Ankara pentru a cere din nou demisia premierului Recep Erdogan. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe demonstranţi.

Aceasta este a noua zi de violenţe în Turcia, deşi Erdogan a declarat recent că demonstraţiile sunt pe final.

Mai multe persoane au fost rănite în confruntările de aseară. Poliţia a utilizat în mod abundent gaze lacrimogene. Protestatarii au blocat traficul rutier la Ankara şi au refuzat să se retragă.

Manifestanţii turci beneficiază de sprijin international. Mai mulţi lideri occidentali au criticat represiunea violentă a acestora.

După ce a făcut o vizită la Istanbul, comisarul european pentru Integrare Europeană, Stefan Fule, şi-a declarat susţinerea faţă de demonstranţii turci, chiar în faţa premierului Recep Erdogan. În replică, acesta a criticat Uniunea Europeană, pe care a acuzat-o că intenţionează să împiedice procesul de pace din Turcia şi că îi susţine pe protestatari.

Până în acest moment, trei oameni şi-au pierdut viaţa, doi manifestanţi şi un poliţist, iar sute de persoane au fost rănite în protestele din Turcia.

Primarul oraşului Istambul, Kadir Topbas, a anunţat că nu vor fi construite centre comerciale sau ansambluri rezidenţiale pe locul parcului Taksim Gezi, care a fost cauza iniţială a acestor proteste. Potrivit presei locale, municipalitatea nu va renunţa însă la construirea unei replici a clădirii în care s-a aflat o cazarmă.

Continuă valul de violențe în Turcia

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe