Mai mulți detinuți au evadat cu mitraliere și muniție dintr-o închisoare din Unganda

Mai mulți detinuți au evadat cu mitraliere și muniție dintr-o închisoare din Unganda

Mai mulți detinuți dintr-o închisoare din Unganda aupreluat miercuri controlul de la gardieni,iar 219 din ei au evadat, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Autoritățile au început urmările, iar doi dintre evadați au fost uciși.

Purtătoarea de cuvânt Flavia Byekwaso spune că incidentul a avut loc seara, la un penitenciar din regiunea semiaridă Karamoja din nord-estul ţării.

Mai mult, deţinuţii au pătruns cu forţa în depozitul de arme al închisorii şi au furat 15 pistoale şi alte muniţii, potrivit Agerpres.

‘Este o evadare în masă,e vorba de infractori periculoşi’, printre care criminali, tâlhari şi violatori, a spus Byekwaso.

Ea a anunţat că până în acest moment au fost arestați doi bărbați.

Căutările sunt îngreunate de faptul că deţinuţii au avut un avans de câteva ore, pe întuneric.

‘Au avut toată noaptea la dispoziţie ca să se împrăştie şi să se ascundă, asta ne complică eforturile, dar îi vom prinde’,a declarat purtătoarea de cuvânt.

Ultima oră
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)