Mai mulți jihadiști, suspectați că s-au contaminat intenționat cu Ebola, pentru a folosi virusul ca armă biologică (VIDEO)

Mai mulți jihadiști, suspectați că s-au contaminat intenționat cu Ebola, pentru a folosi virusul ca armă biologică (VIDEO)
Foto: rsi.ch

Mai mulţi jihadişti s-ar afla internaţi într-un spital din Mosul cu simptome specifice febrei hemoragice Ebola.

Aceştia sunt bănuiţi că s-au contaminat intenţionat, pentru a putea apoi folosi virusul ca armă biologică.

Trei organizaţii de presă din Irak susţin că militanţi din Statul Islamic s-au internat într-un spital din Mosul, la aproximativ 400 de kilometri de capitala Bagdad, fiind infectaţi cu Ebola, special pentru a îmbolnăvi alte persoane.

Informaţiile vin din partea unor surse kurde şi pro-irakiene. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a demarat o anchetă pentru a stabili dacă informaţiile sunt reale.

Statul Islamic şi alte grupări teroriste ar putea avea deja planuri de a folosi Ebola drept armă, susţine căpitanul în rezervă Al Shimkus, profesor de Securitate Naţională la Colegiul Naval de Război din SUA.

Acesta spune că, astfel, militanţii n-ar trebui să pună la cale strategii elaborate de atac, ci ar putea folosi pur şi simplu persoane infectate pentru a răspândi virusul în ţări pe care teroriştii le consideră ostile.

Dacă totuşi acestă ipoteză ar fi una reală, Shimkus nu crede că virusul s-ar răspândi foarte repede pentru că sistemele de sănătate din ţările occidentale sunt avansate şi îl pot stopa.

Jihadiști contaminați intenționat cu virusul Ebola