Mai mulți români au fost arestați la Paris pentru că ar fi înşelat turişti cu jocul alba-neagra

Mai mulți români au fost arestați la Paris pentru că ar fi înşelat turişti cu jocul alba-neagra
Mai mulți români au fost arestați la Paris pentru că ar fi înşelat turişti cu jocul alba-neagra. Sursa Foto: Hepta/ Afanasyeva / Sputnik

Trei cetățeni români au fost reţinuţi joi la periferia Parisului, deoarece erau suspecți că ar fi escrocat turişti lângă Turnul Eiffel, informează AFP.

Doi bărbaţi şi o femeie din România au fost reţinuţi în suburbiile Aulnay-sous-Bois şi Drancy în urma unei anchete care a durat mai multe luni. Cei trei indivizi au fost plasaţi în arest preventiv.

Români arestați la Paris pentru că ar fi înşelat turiştii cu jocul alba-neagra

Mai mult decât atât, poliţia a pus sechestru în cursul percheziţiilor la peste 16.000 de euro bani lichizi, trei vehicule de lux, valute străine şi documente de transfer de bani, potrivit Digi24.

Cei trei cetățeni români arestați sunt bănuiți că ar fi înşelat turişti cu jocul alba-neagra, în zona Champs de Mars de lângă Turnul Eiffel.

„Biletul de intrare era 50 de euro şi fiecare masă putea să strângă până la 1.000 de euro pe oră”, informează sursa citată.

De asemenea, potrivit AFP, singurii câștigători erau de fapt complicii celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi provocandu-i pe turişti să intre în jocul lor.

Ancheta a fost lansată în octombrie 2021 de departamentul de combatere a imigraţiei ilegale al prefecturii Parisului. Anchetatorii au identificat „şase mese” în jurul cărora „gravitau circa 40 de indivizi”, falşi jucători, dar şi supraveghetori, toţi originari din România.

În ultima perioadă, autoritățile pariziene au întreprins mai multe operaţiuni de combatere a escrocheriilor, precum şi a comerţului ambulant clandestin în acest sector, unde turiştii au revenit odată cu sfârşitul crizei sanitare generate de  virusul Covid-19, mai menționează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:08 - Vladimir Putin a ajuns într-o fundătură: Nu poate opri războiul și nu poate să-l câștige, susțin serviciile secrete ucrainene
15:52 - SUA ar putea menține 100.000 de soldați staționați în Europa, în contextul amenințării ruse. Ce spun oficialii americani
15:16 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”