Mâncare pentru animalele de companie, rechemată de un producător american după moartea a peste 70 de câini. Alți peste 80 s-au îmbolnăvit

Mâncare pentru animalele de companie, rechemată de un producător american după moartea a peste 70 de câini. Alți peste 80 s-au îmbolnăvit
foto: Pixabay

Un producător american de mâncare pentru animale de companie recheamă mai multe dintre produsele sale, după decesul a peste 70 de câini și îmbolnăvirea a alți peste 80, transmite BBC. Midwestern Pet Foods, cu sediul în Indiana, a precizat că decizia afectează marca Sportmix și nu numai.

Un producător american de alimente pentru animale de companie recheamă o parte din produsele sale, după moartea a peste 70 de câini

Testele au arătat că hrana respectivă prezintă niveluri potențial periculoase de aflatoxină, un produs secundar al mucegaiului, care crește pe porumb și alte boabe.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a demarat o anchetă. Printr-un comunicat de presă, agenția din SUA a precizat că, până în 11 ianuarie, au fost înregistrate peste 70 de decese și peste 70 de îmbolnăviri în rândul animalelor de companie care au mâncat hrană de la marca Sportmix.

În decembrie 2020, compania anunța inițial că recheamă o parte din produsele sale Sportmix, ca urmare a faptului că 28 de câini au murit, potrivit CBS.

Chemarea a fost extinsă în această săptămână, după ce au fost raportate noi decese, astfel că decizia vizează acum și alte branduri.

Printre simptomele manifestate de animalele otrăvite cu aflatoxine s-au numărat vărsăturile și pierderea apetitului.

„Continuăm o revizuire amănunțită a facilităților și practicilor noastre, în cooperare deplină cu FDA și într-un efort de a ne servi mai bine clienții și stăpânii de animale de companie care și-au pus încrederea în noi”, susțin reprezentanții companiei.

Într-o alertă emisă luni, FDA a avertizat publicul „cu privire la nivelurile potențial fatale de aflatoxine în produsele alimentare pentru animale de companie de la Midwestern care ar putea fi încă pe rafturile magazinelor, online sau în casele proprietarilor de animale”.

Compania a fost fondată în anul 1926 și are sediul în Evansville, Indiana. În comunicatul său de presă susține că nu a mai fost pusă în situația de a rechema vreun produs până acum.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului