Mandla, nepotul cel mare al lui Nelson Mandela: Bunicul își recapătă forțele pe zi ce trece

Mandla, nepotul cel mare al lui Nelson Mandela: Bunicul își recapătă forțele pe zi ce trece
Mandla, cel mai mare dintre nepoții lui Nelson Mandela, și-a acuzat, luni, mătușile și verișoarele că au mințit referitor la starea de sănătate a fostului președinte, afirmând că acesta ”își recapătă...

Mandla, cel mai mare dintre nepoții lui Nelson Mandela, și-a acuzat, luni, mătușile și verișoarele că au mințit referitor la starea de sănătate a fostului președinte, afirmând că acesta ”își recapătă forțele pe zic e trece”, relatează AFP.

Mandla l-a vizitat duminică pe bunicul său.

Această vizită mi-a lăsat un sentiment plăcut, deoarece bunicul meu îşi recapătă forţele pe zi ce trece„, a anunțat el prin intermediul unui comunicat.

Ameliorarea stării de sănătate a lui Madiba (numele de clan al lui Nelson Mandela) este deosebit de emoţionantă, deoarece dă o palmă celor care răspândesc minciuni despre pretinsa «stare vegetativă» a lui Madiba şi care aşteaptă ca paratele care-l asistă să fie debranşate„, se arată în același comunicat.

Mandla a precizat că Mandela dă în continuare de spiritul ”combativ care l-a caracterizat”.

Madiba a sfidat aceste comunicate ce fac rău şi continuă să dea dovadă de acest spirit combativ care l-a caracterizat de-a lungul vieţii sale„, a afirmat el.

Moștenitorii lui Nelson Mandela poartă o dispută publică ce a început în urmă cu câteva săptămâni.

Mandla, pe numele său adevărat Zwelivelile Mandlesizwe Dalibhunga, a fost dat în judecată de familia sa pentru profanare de morminte. Acesta a mutat mormintele a trei copii decedaţi ai lui Mandela, exhumaţi şi reînmormântaţi, în 2011, în satul Mvezo (sud), al cărui lider tradiţional este.

Avocatul familiei a prezentat la sfârșitul lunii iunie, pentru a obține o decizie a tribunalului în regim de urgență, un document, conform căruia Mandela se afla „într-o stare vegetativă”, iar decesul acestuia era iminent.

În urma deciziei tribunalului, Mandla a fost obligat să restituie remășițele ce au fost reînhumate la Qunu, locul în care Nelson Mandela dorește să fie înmormântat.

Urmăriți B1TV.ro și pe