Manifestații în Varşovia şi Madrid împotriva unei posibile agresiuni a Rusiei: „Nu vă atingeţi de Ucraina!”

Manifestații în Varşovia şi Madrid împotriva unei posibile agresiuni a Rusiei: „Nu vă atingeţi de Ucraina!”
Protest în Varşovia față de o posibilă invazie rusească în Ucraina: „Putin la tribunal!”. Sursă foto: Hepta.ro - Zuma Press / Attila Husejnow

Sute de persoane au protestat în Varșovia, Polonia, față de posibila invazie a Ucrainei de către trupele rusești. Oamenii au manifestat în favoarea păcii în Ucraina, țară înconjurată acum din trei părți de soldați ruși. O manifestație similară a avut loc și în Madrid, Spania.

Manifestații pentru pacea în Ucraina. Scandări anti-Putin

În Varșovia, sute de persoane au manifestat în favoarea păcii. Oamenii au venit cu steagurile ucrainean, polonez şi european, dar și cu cel al opoziției din Belarus, informează AFP.

Ei au afișat și mesaje precum „Suntem alături de Ucraina” și „Nu vă atingeţi de Ucraina” și au strigat „Putin la tribunal!”

Organizatorii au precizat într-un comunicat faptul că vor astfel să-și exprime „opoziţia faţă de o nouă posibilă agresiune rusă împotriva Ucrainei”.

În Madrid, circa 500 de oameni, mulți ucraineni, au manifestat împotriva intenţiei Rusiei de a invada Ucraina, scrie AFP. „Opriţi-l pe Putin!”, au scandat ei.

Europa, în fața unui război de proporții dacă Rusia atacă Ucraina

„Mi-e teamă că planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 încoace, fie și numai în ceea ce privește amploarea (…) Dar oamenii trebuie să ia în considerare nu doar potențialele pierderi de vieți ale ucrainenilor, ci și ale tinerilor ruși”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Potrivit CBS News, care citează surse din serviciile de informaţii americane, comandanţii militari ruşi au primit deja ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei.

Reacția de la Kremlin vizavi de aceste temeri a fost uluitoare. „Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni în istoria sa”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe