Manifestații violente la Cairo: Armata a intrat cu tancurile în două tabere. Transportul feroviar a fost blocat (VIDEO)

Manifestații violente la Cairo: Armata a intrat cu tancurile în două tabere. Transportul feroviar a fost blocat (VIDEO)
Violenţele continuă la Cairo, acolo unde, miercuri dimineaţă, armata a intrat cu tancurile în cele două tabere instalate de susţinătorii fostului preşedinte Mohammed Morsi. În tabere se aflau şi femei şi...

Violenţele continuă la Cairo, acolo unde, miercuri dimineaţă, armata a intrat cu tancurile în cele două tabere instalate de susţinătorii fostului preşedinte Mohammed Morsi. În tabere se aflau şi femei şi copii. Membrii Frăţiei Musulmane vorbesc despre cel puţin 200 de victime. În plus, guvernul egiptean a decis să blocheze în gări toate trenurile, pentru a împiedica sosirea în Cairo a unor eventuali protestatari.

Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei.

Potrivit AFP, în jur de 50 de manifestanţi au fost ucişi, dar şi doi membri ai forţelor de securitate.

Mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul şef de stat islamist, afirmă că în „masacru” au fost ucise „peste 250 de persoane” din rândul manifestanţilor pro-Morsi.

Operatiunea poli’iei vine la mai pu’in de o zi dup[ ce au avut loc la Cairo confrunt[ri violente între susţinători ai lui Mohamed Morsi ;i opozanţi ai regimului său islamist. 

Aceste confrunt[ri cu actuala putere instalată de către armată, care s-a angajat să evacueze din cele două pieţe miile de islamişti care-şi instalaseră taberele în urmă cu mai bine de o lună, îngrijorează comunitatea internaţională, care vobeşte despre o nouă baie de sânge.

Violenţele între opozanţi, susținători ai lui Morsi şi forţele de ordine s-au soldat, deja, cu peste 250 de morţi de la sfârşitul lunii iunie.

Egipt: Proteste violente la Cairo

Embed: