Marea Britanie ia în calcul o nouă carantină națională. Restricțiile ar putea fi relaxate de Crăciun, dacă situația se îmbunătățește

Marea Britanie ia în calcul o nouă carantină națională. Restricțiile ar putea fi relaxate de Crăciun, dacă situația se îmbunătățește
Sursa Foto: Hepta

Marea Britanie ar putea intra din nou în carantină națională, pe o perioadă de o lună, astfel încât numărul de infectări cu COVID-19 să mai scadă, iarmăsurile să se mai relaxeze înainte de Crăciun.

Măsura ar putea fi anunțată luni, iar școlile și universitățile ar rămâne deschise,potrivit bbc.com. Documentele obținute de reputata publicație internaționalăsugerează că Marea Britanie va înregistrapentru un număr mult mai mare de decese decât în ​​timpul primului val, chiar și de 4000 pe zi, dacă nu sunt introduse restricții suplimentare.

La apogeul pandemiei în primăvară, decesele în Marea Britanie au ajuns la peste 1.000 pe zi. Ratele de infecție crescute au dus la introducerea unor restricții asemănătoare și în Belgia, Franța și Germania.

Nicio decizie finală nu a fost luată, însă este foarte posibil ca premierul BorisJohnson să fie obligat de circumstanțe să ia măsurape care a jurat căo va evita.

Vineri, au fost anunțate 274 de decese, ceea ce înseamnă că, de la începutul pandemiei, 46.229 de persoane au murit în aproximativ 28 de zile de la pozitivarea testului.

Franța, în carantină de vineri

Franța a intrat în carantină de vineri, în încercarea de a stopa răspândirea agresivă a pandemiei de coronavirus. Școlile rămânînsă deschise, a anunțat președintele francez, dar barurile și restaurantele se închide.

La fel ca primăvara, francezii pot să iasă la muncă, să meargă la medic, să își facă cumparaturile sau să ia aerul. Întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice interzise.

„Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate ”, anunță Emmanuel Macron. Universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online.

Președintele a indicat, de asemenea, că frontierele externe vor rămâne închise „cu câteva excepții”, pe de altă parte, cele UE rămân deschise. „Evident, francezii din străinătate vor putea reveni. Vor fi implementate teste rapide. Niciun călător nu va putea reveni în țară dacă nu suntem siguri că nu este purtătorul virusului ”

„Vom evalua la fiecare două săptămâni dacă putem relaxa constrângerile. Le aplicăm riguros timp de cincisprezece zile. Dacă vom rezolva situația în 15 zile, vom putea redeschide anumite afaceri ”, a spus președintele, care a adăugat: „Vom vedea dacă putem spera să cultivăm acest moment prețios al sezonului de sărbători. Scopul nostru este să trecem de la 40.000 la 5.000 de contaminări pe zi ”.