Marea Britanie: Polemică după eutanasierea a doi câini care asigurau securitatea prinţului William

Marea Britanie: Polemică după eutanasierea a doi câini care asigurau securitatea prinţului William
Doi câini din cadrul dispozitivului de securitate al bazei militare din Ţara Galilor în care prinţul William era pilot de elicopter au fost eutanasiaţi. Acest lucru a stârnit furia apărătorilor animalelor,...

Doi câini din cadrul dispozitivului de securitate al bazei militare din Ţara Galilor în care prinţul William era pilot de elicopter au fost eutanasiaţi.

Acest lucru a stârnit furia apărătorilor animalelor, care au obligat Ministerul Apărării să dea explicaţii despre cele întâmplate, relatează The Sun.

Cei doi câini, Bruce, un ciobănesc belgian, şi Blade, un ciobănesc german, au fost eutanasiaţi după o zi de la anunţul retragerii prinţului William din armată.

Prinţul William şi-a încetat activitatea militară, după ce a activat timp de 7 ani şi jumătate în cadrul armatei, pentru a se consacra angajamentelor regale, activităţilor de caritate sau apărării animalelor.

Ministerul Apărării a confirmat că cei doi câini au fost eutanasiaţi, dar a precizat că faptul că acest lucru a avut loc la o zi după plecarea prinţului William este „o coincidenţă”.

Ministrul britanic al Apărării a precizat că animalele erau „câini de securitate ai armatei” şi că nu erau „însărcinaţi exclusiv cu securitatea prinţului William”.

Bruce, în vârstă de 9 ani, a „ajuns la capătul vieţii sale profesionale”, iar Blade avea „probleme de comportament şi veterinare”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că „ei erau prea agresivi pentru a fi” plasaţi în centre de primire.