Marea Britanie: RT a încălcat regulile de imparțialitate după atacul cu agent neurotoxic din Salisbury și riscă amenzi

Marea Britanie: RT a încălcat regulile de imparțialitate după atacul cu agent neurotoxic din Salisbury și riscă amenzi
sursă foto: radionz.co.nz

RT, canalul rusesc de știri cunoscut înainte ca „Russia Today” (Rusia astăzi), a încălcat regulile de imparțialitate în șapte emisiuni de după atacul cu agent neurotoxic de la Salisbury, a anunțat Ofcom, avertizorul de integritate pentru presa britanică, potrivit BBC.

Prin urmare, Ofcom ar putea amenda postul de televiziune pentru maniera în care a relatat evenimentul privind otrăvirea fostului agent rus Sergei Skripal și a fiicei sale, Yulia. Instituția susține că RT a eșuat să le ofere urmăritorilor o relatare echilibrată a evenimentelor, într-o situație politică de controverse majore.

Cele șapte încălcări ale regulamentului au avut loc de-a lungul a șase săptămâni, în perioada 17 martie și 27 aprilie.

De partea cealaltă, postul de televiziune s-a arătat „extrem de dezamăgit de concluziile Ofcom”, pe care le-a descris ca fiind pornite în baza unei autosesizări. RT a adăugat: „Funcționăm sub regulile enunțate de autoritatea de reglementare, și mereu vom face tot posibilul să le respectăm”.

Ofcom susține că RT a eșuat să le ofere urmăritorilor o relatare echilibrată a evenimentelor, într-o situație politică de controverse majore.

BBC susține că RT este susținută de Kremlin, fiind valabilă în peste 100 de țări. Numele original al RT era Rossiya Segodnya (Rusia astăzi). Postul a început să emită în anul 2005, în engleză, arabă și spaniolă din postura de subsidiar al RIA Novosti, una dintre cele trei publicații rusești controlate de stat. RT s-a concentrat în special pe știrile referitoare la Rusia, afirmând că se concentrează în special pe îmbunătățirea imaginii pe care o are națiunea răsăriteană în Statele Unite ale Americii.

Ultima oră
22:02 - Marcel Ciolacu: La Sectorul 1 a fost fraudă, așteptăm decizia magistraților. În timpul acesta se strâng semnăturile, bucureștenii să se implice dacă sunt cu adevărat nemulțumiți că îi mușcă șobolanii pe stradă
21:53 - Tragedie la Marea Neagră: Un tânăr s-a înecat în zona plajei Endless Beach
21:30 - Marcel Ciolacu: Ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni și congrese cu mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva „guvernului său” n-ai voie mai mult de 500. O să propun un „congres” PSD la Cotroceni
21:27 - SUA: Universitățile din Florida solicită studenților să se vaccineze împotriva COVID-19
21:16 - DSP Iași a sesizat autorităţile cu privire la zeci de cazuri de adeverinţe false de vaccinare
20:59 - Incident tragic în Ucraina: Un avion s-a prăbușit peste o casă și au murit patru persoane (VIDEO)
20:55 - Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și 12 ani
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)