Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)

Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
Foto: twitter.com/shitlondon

Supermarketurile din Marea Britanie au început să folosească poze cartonate cu fructe, legume și alte produse pentru a ascunde rafturile goale. După oficializarea Brexitului, englezii se confruntă cu lipsa acută de șoferi de TIR, dar și de angajați în ferme și fabrici de procesare a alimentelor.

Marea Britanie: Poze în loc de produse în rafturile supermarketurilor

Tesco, de exemplu, folosește imagini cu sparanghel, morcovi, portocale și struguri, notează The Guardian. În Fakenham sunt morcovi falși, iar în Milton Keynes poze cu struguri. Tactica fotografiilor e folosită și de Sainsbury’s.

Unii internauți s-au amuzat pe seama situației.

„Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel”, a comentat un utilizator pe Twitter.

Supermarketurile au fost nevoite și să reducă gama de paste, cafea sau ceaiuri pentru a facilita menținerea fluxului de mărfuri.

S-a ajuns aici pentru că, după Brexit, țara se confruntă cu lipsa acută de șoferi. Lipsesc oameni și în agricultură, în ferme și în fabricile de procesare a alimentelor.

„A devenit destul de obișnuit. Nu e doar din cauza penuriei, ci și pentru că multe dintre magazinele mai mari sunt acum pur și simplu prea mari”, a susținut Bryan Roberts, analist la Shopfloor Insights.