Marea Britanie: Theresa May, confirmată drept noul lider al Partidului Conservator. ”Brexit înseamnă Brexit și vom face din el un succes”

Marea Britanie: Theresa May, confirmată drept noul lider al Partidului Conservator. ”Brexit înseamnă Brexit și vom face din el un succes”
Foto:telegraph.co.uk

Alegerea Theresei May ca președinte al Partidului Conservator a fost confirmată de Comitetul electoral al formațiunii politice. Cel mai probabil, May îl va înlocui pe David Cameron și la conducerea Guvernului. Aceasta s-a declarat ”onorată și emoționată” și s-a angajat să transforme procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană într-un succes.

May a susținut că și-a bazat campania din cursa internă a partidului pe "nevoia de a negocia cel mai bun acord pentru Marea Britanie, care va ieși din UE, și de a stabili un nou rol pentru țară în lume".

Potrivit Reuters, ea a mai afirmat că ”Brexit înseamnă Brexit și vom face din el un succes”, deși, în timpul campaniei ce a precedat referendumul, ea a făcut parte din echipa care s-a opus Brexit-ului.

Marea Britanie "are nevoie de o viziune care să lucreze pentru fiecare dintre noi”, a susținut Theresa May, dat fiind că referendumul a evidențiat diviziunile sociale, economice și politice.

"Trebuie să unim ţara noastră şi trebuie să avem o nouă viziune puternică privind viitorul ţării, o perspectivă care să nu le fie favorabilă doar celor puţini privilegiaţi, ci care să funcţioneze pentru noi toţi. Pentru că urmează să le oferim oamenilor mai mult control asupra vieţilor proprii. În acest mod, împreună, vom construi o Mare Britanie mai bună", a insistat May, citată de The Guardian.

Ultima oră
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)