Marea Britanie: Un furnizor de energie și-a sfătuit clienții să-și strângă în brațe animalele de companie pentru a se încălzi

Marea Britanie: Un furnizor de energie și-a sfătuit clienții să-și strângă în brațe animalele de companie pentru a se încălzi
Foto: Pixabay

Un furnizor britanic de energie le-a sugerat clienților să mănânce ghimbir și să-și țină în brațe animalele de companie ca să facă economie la încălzire. În fața criticilor primite, compania a cerut scuze.

Sfatul unui furnizor pentru economii la energie

Săptămâna trecută, SSE Energy Services, o divizie a Ovo Group, le-a transmis clienților o informare cu 10 sfaturi pentru a avea căldură fără să umble la termostat, notează Bloomberg.

Pe lista de recomandări era închiderea ușilor la camerele care nu sunt ocupate, folosirea puloverelor şi a şosetelor de lână, creşterea suprafeţelor izolate sau chiar… un concurs de hula-hoop.

Printre sfaturi se mai numărau consumul de alimente care stimulează digestia şi încălzesc corpul și îmbrățișarea animalelor de companie.

Furnizorul de energie a cerut scuze pentru lista de recomandări

Marți, compania a cerut scuze pentru informarea trimisă și a susținut că e conştientă de situaţia dificilă în care se găsesc mulți dintre clienții săi din cauza facturilor mari la energie.

„Depune eforturi pentru a identifica soluţii reale pe măsură ce ne apropiem de o criză energetică şi recunoaştem că recomandările au fost neinspirate. Cerem scuze în mod sincer”, a transmis Ovo Group.

Sfaturile au fost trimise în contextul în care plafonul care limitează tarifele percepute de furnizorii de energie va crește din aprilie, el fiind deja la un nivel record de 1.277 lire sterline.

Potrivit unor estimări, facturile vor crește apoi chiar și cu 50%.

Totul, din cauza exploziei prețului la gaze naturale, acum de cinci ori mai mare decât era la începutul anului trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe