Marea Britanie va ajuta Ucraina să deblocheze porturile pentru a evita criza alimentară globală

Marea Britanie va ajuta Ucraina să deblocheze porturile pentru a evita criza alimentară globală
Foto: Pixabay

Marea Britanie poartă discuții cu aliații cu privire la trimiterea navelor de război în Marea Neagră, cu scopul de aproteja navele de marfă ale Ucrainei, care transportă cereale.

O „coaliție a celor dispuși” ar urma să rupă blocada Rusiei în câteva săptămâni prin asigurarea unui „culoar de protecție” de la Odesa prin Bosfor, scrie The Times.

Potrivit publicației, Regatul Unit negociază cu aliații și este gata să trimită în Ucraina nave de război care vor putea însoți transportatorii de cereale din porturile blocate de ocupanții.

Cine va fi membru al coaliției

„Coaliția celor dispuși va avea ca scop să spargă blocada rusă în câteva săptămâni prin asigurarea unui „coridor de protecție” de la Odesa prin Bosfor”, a adăugat The Times.

Există temeri că timpul se epuizează repede și ar putea fi ratat momentul prevenirii unei crize alimentare globale. Statele Unite au anunțat deja că trimit rachete cu rază lungă de acțiune pentru a distruge navele rusești.

Gabrielius Landsbergis, ministrul de externe lituanian, a discutat cu Liz Truss, secretarul de externe despre acest coridor. S-a menționat că această coaliție ar putea include țări membre NATO, precum și altele care depind de cereale.

Urmăriți B1TV.ro și pe