Maria Zaharova susține că Elisabeta a II-a a luptat împotriva „naziștilor ucraineni”

Maria Zaharova susține că Elisabeta a II-a a luptat  împotriva naziștilor ucraineni
Foto: Hepta/Sputnik.

Ministerul rus de Externe susține că Elisabeta a II-a a luptat în apărarea Marii Britanii împotriva lui Bandera și Suhevici. Maria Zaharova fiind citată de site-ul oficial al instituției.

Maria Zaharova, declarații bizare despre Regina Elisabeta

„Considerăm că această încercare britanică de a folosi tragedia națională, care a atins inimile a milioane de oameni din întreaga lume, în scopul geopolitic de a răzbuna în zilele de doliu este profund imorală”, a spus Zaharova.

Apoi, Maria Zaharova a continuat să o laude pe Elisabeta a II-a pentru lupta împotriva nazismului. Totodată, rusoaica a adăugat din greșeală Bandera și Shukhevych în rândurile naziștilor.

„Acest lucru este o blasfemie în special pentru memoria Elisabetei a II-a, care, după cum știți, a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în rândurile apărării teritoriale a forțelor armate britanice care au luptat împotriva naziștilor și a complicilor lor ucraineni – Stepan Bandera și Roman Şuhevici”, a declarat  reprezentantul Ministerului rus de Externe.

Cea mai longevivă suverană a Regatului Unit

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția. A fost cea mai cea mai longevivă suverană a Marii Britanii, cel mai în vârstă monarh din lume și a avut a doua cea mai îndelungată domnie din istoria lumii, după Ludovic al XIV-lea al Franței, care a domnit 72 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră