Marian Oprișan va deschide lista PSD Vrancea pentru Senat la alegerile parlamentare

Marian Oprișan va deschide lista PSD Vrancea pentru Senat la alegerile parlamentare

Marian Oprişan, fost președinte al Consiliului Județean Vrancea, va deschide lista PSD din acest județ pentru Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, se arată într-un comunicat de presă al organizației social-democraților din Vrancea.

Marian Oprișan, primul pe lista PSD pentru Senat în județul Vrancea

PSD Vrancea și-a desemnat, marți, candidații pentru alegerile legislative într-o ședință a Consiliului Politic Judeţean, condusă de vicepreședintele organizației, Nicușor Halici.

Astfel, primul pe lista de la Senat va fi Marian Oprișan, propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Judeţean, fiind urmat de Cristian Sorin Dumitrescu, Mihai Nedelcu şi Cristina Nedelcu.

Lista de la Camera Deputaților la fi deschisă de Nicuşor Halici. Urmează Elena Stoica, Laurenţiu Daniel Marin, Vasile Carnariu Vasile, George Claudiu Nica, Doru Geany Bălan şi Aurel Şelaru.

În comunicatul citat se mai precizează că listele de candidaturi urmează a fi depuse la sediul central al PSD pentru a fi semnate de președintele partidului, Marcel Ciolacu.

”Pe ordinea de zi au mai fost incluse și următoarele proiecte de hotărâri, care au fost adoptate cu unanimitate de voturi:

1. Dizolvarea organizației municipale Adjud

2. Dizolvarea organizației orășenești Panciu

3. Revocarea din funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Tîlvăr Angel

4. Numirea ca interimar în funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Carnariu Vasile

5. Revocarea din funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Dragoș Bârlădeanu

6. Numirea ca interimar în funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Guguianu Constantin”, se mai precizează în comunicatul citat.

Marian Oprișan va deschide lista PSD Vracea pentru Senat la alegerile parlamentare

După ce a pierdut conducerea organizației județene în urma eșecului de la alegerie locale din 27 septembrie, Marian Oprișan ar fi încercat să forțeze mâna conducerii partidului și să se autopropună candidat eligibil pe listele de la alegerile parlamentare.

Surse din PSD susțineau recent că acesta ar intenționa să convoace Consiliul Județean alPSD, for de conducere format din aproximativ 200 de persoane, reprezentanți ai organizațiilor locale, în cadrul căruia să se autopropună pentru un loc pe listele de parlamentari.

Oprișan a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea după 20 de ani

Marian Oprișan a suferit o înfrângere dureroasă la alegerile locale, pierzând conducerea Consiliului Județean Vrancea după 20 de ani. În acest context, el a făcut un pas în spate de la șefia PSD Vrancea, funcție care este ocupată acum, interimar, de președintele PSD Marcel Ciolacu.

”Am luat fiecare județ în parte, am decis anumite schimbări în structura partidului. Începând de astăzi, președintele organizației de femei este doamna Doina Federovici, prima femeie președinte de consiliu județean dinPSD.La organizația Giurgiu, domnul Bădălău s-a retras și a fost preluată interimar președinția de domnul Mina. La organizația Vrancea, am preluat eu, interimar, conducerea organizației. La Liga aleșilor locali, domnul Decebal Făgădu, deoarece nu a câștigat alegerile la Constanța, a fost înlocuit de domnul Cristian Gentea, noul președinte de la Pitești”, a anunțat Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național alPSD, în care s-afăcut o primă analiză a rezultatelor de la alegerile locale.