Mario Vargas Llosa a REVOLTAT Mexicul după ce a spus că uciderea jurnaliştilor se datorează libertăţii presei

Mario Vargas Llosa a REVOLTAT Mexicul după ce a spus că uciderea jurnaliştilor se datorează libertăţii presei

Scriitorul Mario Vargas Llosa (82 ani), laureat alpremiului Nobel, a provocat revoltăîn Mexic dupăce a declarat căuciderea a peste 100 de jurnalişti din ultimul deceniu s-a datorat extinderii libertăţii presei, scrieThe Guardian.

„Astăzi existămai multălibertate a presei în Mexic faţăde acum 20 de ani, fărăîndoială”, a spus acesta într-un interviu în careLlosa a sugerat cădecesele sunt un semn călibertatea presei este prea mare.

„Faptul căau fost ucişi mai mult de 100 de jurnalişti este, în mare parte, vina libertăţii presei de astăzi – care permite jurnaliştilor săspunălucruri care nu au fost permise anterior”, a declarat scritorul care şi-a pus, cu această ocazie, presa mexicană în cap.

Doi jurnalişti au fost ucişi anul trecut în Mexic, ţară clasată de organizaţia „Reporteri fara Frontiere” pe locul 147 din 180, în ceea ce priveşte indicele World Press Freedom din 2017.
Politicienii şi funcţionarii publici din Mexic auo lungăistorie de ameninţări, intimidari şi atacuri asupra reporterilor. Anul trecut s-a aflat căguvernul ţării a folosit un software de spionaj, care îi viza pe reporteri, dar şi pe activişti.