MARK ZUCKERBERG, pus la zid în Congresul American: MOMENTELE cheie din timpul AUDIERILOR

MARK ZUCKERBERG, pus la zid în Congresul American: MOMENTELE cheie din timpul AUDIERILOR

Mark Zuckerberg a fost pus la zid în Congresul American. Senatorii l-au făcut pe co-fondatorul Facebook să transpire din greu în timp ce încerca să găsească scuze pentru motivele pentru care a fost posibil ca un dezastru precum scandalul Cambridge Analytica să aibă loc. Zuckerberg şi-a asumat vina pentru greşelile făcute şi a încercat să dea asigurări că pe viitor astfel de incidente nu se vor petrece, dar utilizatorii rămân sceptici după mărturia sa.

Iată momentele cheie ale mărturiei sale:

În primul rând, Zuckerberg și-a prezentat scuzele sale legislatorilor. Deși Facebook a fost un vehicul puternic pentru promovarea mișcărilor sociale precum #MeToo și “March For Our Lives” și a ajutat la strângerea fondurilor de ajutor în urma dezastrelor cum s-a întâmplat în cazul uraganului Harvey, Zuckerberg a declarat: „acum este clar că nu am făcut suficient pentru a împiedica folosirea rețelei de socializare și pentru a face rău. Acest lucru se referă la știrile false, la interferențele străine în alegeri și discursurile care incită la ură, precum și la dezvoltatori și confidențialitatea datelor. „

Facebook va analiza „zeci de mii” de aplicații pentru a determina dacă a existat o utilizare necorespunzătoare a datelor, a explicat Zuckerberg.

„Credem că vom investiga mai multe aplicații – zeci de mii de aplicații – și dacă găsim o activitate suspectă, vom efectua un audit complet al acelor aplicații pentru a înțelege modul în care utilizarea datelor conduce la ceva impropriu . Și dacă descoperim că fac ceva impropriu, le vom interzice de pe Facebook și le vom spune tuturor celor afectați”, a spus finanțatorul Facebook.

Democratul Dick Durbin a încercat să îl facă pe Zuckerberg să înţeleagă ce sunt de fapt informaţiile private: “Te-ai simţi comfortabil dacă ţi-aş cere să ne împărtăseşti la ce hotel ai fost cazat ieri? Aaa…Nu. Dacă ai trimis mesaje în această săptămână, ne-ai spune cine sunt aceste persoane cu care ai avut conversaţii? Domnule senator, nu, probabil nu aş alege să fac asta public. Cred că despre asta este vorba aici. Dreptul la o viaţă privată.”

Unul dintre senatorii republicani, Lindsey Graham, a criticat faptul că utilizatorii sunt puşi să semneze nişte acorduri de sute de pagini pe care oamenii de rând nu le-ar citi niciodată, astfel că nici unul dintre ei nu este conştient de drepturi pe care le are.

Senatorul Richard Blumenthal l-a acuzat pe Zuckerberg de „orbire intenționată” în manipularea scandalului Cambridge Analytical și a declarat că rețeaua de socializare a încălcat decretulde aprobare din 2011 cu Comisia Federală pentru Comerț privind confidențialitatea utilizatorilor.

„Rezervarea mea cu privire la mărturia dvs. de astăzi este că nu văd cum vă puteți schimba modelul de afaceri dacă nu există reguli specifice ale drumului”. Și aceste reguli trebuie să fie „rezultatul acțiunii Congresului”, a spus Blumenthal.

Audierea are loc în condițiile în care reţeaua este vizată de anchete şi plângeri din toate direcţiile, pe ambele maluri ale Atlanticului, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analityca. Datele a cel puţin 87 de milioane de utilizatori au fost colectate, iar multe dintre acestea ar rămâne stocate în alte ţări printe carte şi Rusia.