Mark Zuckerberg se va prezenta în faţa Congresului american pentru a da declaraţii privind furtul de date personale din scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg se va prezenta în faţa Congresului american pentru a da declaraţii privind furtul de date personale din scandalul Cambridge Analytica

După ce i s-a cerut în repetate rânduri să se prezine pentru a da explicaţii privind scandalul Cambridge Analytica, fondarul Facebook, Mark Zuckerberg a anunţat că s-a decis şi se va prezenta în faţa Congresului american.

Surse din interiorul Facebook au afirmat pentru CNN că Zuckerberg a acceptat ideea de a se prezenta pentru a da detalii privind scandalul furtului de date private şi în prezent îşi pregăteşte strategia pentru audieri.

Prezenţa lui Zuckerberg la audieri va pune acum presiune şi pe cei din conducerea Google şi Twitter de a urma exemplul celor de la Facebook şi a răspunde chemărilor de a da explicaţii.

În schimb, fondatorul Facebook a refuzat marţi să se prezine şi în Parlamentul britanic pentru a răspunde întrebărilor privind politica de protejare a datelor personale a reţelei sociale.

Facebook se află în mijlocul unui scandal mondial după ce a ieşit public faptul că firma Cambridge Analytica, o apropriată a lui Donald Trump în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016, a accesat informaţiile private a aproximativ 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Facebook face bani inclusiv din colectarea de date ale utilizatorilor şi împărtăşirea acestora cu dezvoltatorii de aplicaţii şi firmele de publicitate.