Mărturii cutremurătoare după atacul de pe Manchester Arena: A fost șocant. Erau aI naibii de mulți copii neînsoțiți acolo și fiecare era pe cont propriu. Oamenii alergau disperați și se călcau în picioare (VIDEO)

Mărturii cutremurătoare după atacul de pe Manchester Arena: A fost șocant. Erau aI naibii de mulți copii neînsoțiți acolo și fiecare era pe cont propriu. Oamenii alergau disperați și se călcau în picioare (VIDEO)
Foto: Daily Mail

O explozie puternică s-a produs luni noapte pe stadionul Manchester, acolo unde Ariana Grande susținea un concert. ( Detalii AICI) Potrivit martorilor, dar și unor oficiali americani, acesta ar fi fost un atac sinucigaș. Mărturiile celor care au fost de față sunt cutremurătoare.

”A fost șocant. Am auzit o bubuitură incredibilă, apoi toată lumea a început să alerge spre noi urlând și plângând. Toată lumea ne-a călcat în picioare vrând să iasă afară. Eram șocată, nu știam ce s-a întâmplat. Toată lumea alerga și lumea ne tot călca”, a povestit Jessica, citată de BBC.

Gary Walker din Leeds și soția lui se aflau la doar câțiva metri distanță și își așteptau fiicele să iasă de la concert.

”Am auzit ultimul cântec, apoi s-a văzut o lumină extrem de puternică, apoi s-a auzit un zgomot și am văzut fum. Am simțit că mă doare un picior. M-am întors spre soția mea, iar ea mi-a spus: trebuie să mă întind. Ea are o rană la stomac și probabil un picior rupt. Eu am o rană la picior provocată de o schijă. Mă mir că am scăpat doar cu atât”, a povestit Gary.

Atac pe Manchester Arena, la finalul unui concert susținut de Ariana Grande

Anne-Marie era la concert împreună cu fiica sa de 13 ani. Ea a povestit pentru BBC că ”toată lumea s-a panicat”.

”Din păcate, forțele de securitate erau depășite la fel ca noi toți ceilalți, așa că fiecare era pe cont propriu. Erau a naibii de mulți copii neînsoțiți acolo. Am încercat să ajut mai multe fete care erau acolo neînsoțite și deveniseră isterice. Erau cam de vârsta fiicei mele sau ceva mai tinere”, a povestit Anne-Marie.

Rachel din Barnsley a spus pentru BBC că se afla la concert împreună cu fiica sa de 14 ani. Pentru a evita aglomerația de la final, ele au plecat puțin mai devreme, chiar înainte de producerea exploziei. Au auzit o bubuitură și și-au întors privirile să vadă ce se întâmplat.

”Mi-am apucat apoi fata de mână și am fugit. Oamenii erau striviți și călcați în picioare”, a povestit aceasta.

”Ariana Grande tocmai își terminase de cântat ultima melodie și s-a auzit o bubuitură puternică. Am început să alerg din instinct. Până la urmă am ajuns pe un coridor închis și nu puteam merge mai departe. A fost groaznic. Am găsit apoi ușile principale și oamenii erau peste tot și plângeau. Când am ajuns înapoi la hotel am văzut oamenii vorbind la telefon și plângând”, a povestit Sebastian Diaz, de 19 ani.