Măsuri drastice în criza refugiaților: Germania reintroduce controalele la frontiera cu Austria. Traficul rutier între cele două țări, blocat

Măsuri drastice în criza refugiaților: Germania reintroduce controalele la frontiera cu Austria. Traficul rutier între cele două țări, blocat
Foto: zeit.de

Germania va introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această țară către Germania, a anunțat duminică ministrul de interne german Thomas de Maiziere, transmite DPA, citată de Agerpres.

Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

De altfel, cotidienele germane Bild și Der Spiegel au anunțat sâmbătă că executivul urma să ia această măsură.

Cele două ziare au comentat că guvernul de la Berlin a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa.

„Germania își închide frontierele cu Austria”, a titrat la rândul său pe pagina online cotidianul Bild.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, a scris Der Spiegel pe site-ul său și „toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele”.

Traficul feroviar între Germania și Austria este blocat până luni la orele locale 06:00 (07:00, ora României).

„Niciun tren nu va mai circula din Austria către Germania. Germanii nu mai primesc niciun tren”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Companiei naționale a căilor ferate austriece, O-BB.

„Urmărind instrucțiunile autorităților federale, DB (Compania națională a căilor ferate germane) a întrerupt cu efect imediat circulația trenurilor între Austria și Germania, timp de 12 ore”, a spus la rândul său un purtător de cuvânt al DB.