MBDA nu exclude ca Ploieștiul să devină un centru de excelență pentru rachete de tip Mistral, Mica și Exocet

MBDA nu exclude ca Ploieștiul să devină un centru de excelență pentru rachete de tip Mistral, Mica și Exocet
Kievul contrazice Pentagonul, cu privire la avioanele de luptă. Sursa foto: Pixabay

Arnaud Rousset, Vice-President Europe MBDA, a precizat că Electormecanica Ploiești poate deveni un centru de excelență pentru rachete de tip Mistral, Mica și Exocet. Arnaud Rousset dă exemplul de succes al rachetei Magic 2, operabilă și azi pe aeronavele MiG-21 LanceR.

MBDA nu exclude un centru de excelență pentru Mistral, Mica și Exocet la Ploiești

„Ne angajăm să oferim în continuare României asistență în îmbunătățirea capacităților sale de apărare, cu scopul comun de a dispune de un sistem de apărare european, complet integrat și relevant. MBDA este gata să coopereze cu industria românească de apărare.

De fapt, să continuăm cooperarea. Primul nostru contract a fost semnat în România în 1995 pentru o rachetă concepută în vederea modernizării avioanelor MIG-23 și MIG-21 LanceR. E vorba de celebra rachetă Magic 2 care este operabilă și azi, Electromecanica Ploiești fiind compania responsabilă de întreținerea acesteia. Am avut multe programe în derulare în ultimii 10 ani, în special în zona rachetelor aer-aer cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune.

Am muncit foarte mult în ultimii ani, a fost un proces îndelungat care ne-a permis să semnăm un Memorandum cu Romarm și cu Electromecanica Ploiești pentru Mistral, Mica și Exocet. Memorandumul include întreținerea, transferul de tehnologie, și trainingul. Electromecanica Ploiești ar putea fi baza unui centru de excelență pentru aceste trei rachete”, a precizat Arnaud Rousset, în exclusivitate pentru DefenseRomania.

Urmăriți B1TV.ro și pe