Medicamentul care aduce o speranță în lupta cu pandemia. Când ar putea fi disponibil

Medicamentul care aduce o speranță în lupta cu pandemia. Când ar putea fi disponibil
Sursă foto: Pixabay

O nouă speranță în stingereapandemieiprovocate de virusul SARS-COV-2. Cercetătorii cred că medicamentul „Storm Chaser”ar putea oferi imunitate împotriva Covid 19 instantaneu șiar putea salva milioane de vieți.

Experții de la University College London Hospitals NHS Trust analizează în prezent un anticorp pe care să-l administreze atunci când este prea târziu pentru a oferi un vaccin, adicăpersoanelor expuse dejala coronavirus.

Medicamentul, care ar putea oferi protecție imediată, ar putea fi disponibil din lunapânămartie.

Anticorpul ar putea fi administrat ca tratament pentru îngrijirea bolnavilor care se tratează de acasă, a pacienților din spitale și a studenților, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

„Dacă putem dovedi că acest tratament funcționează și putem preveni ca persoanele care sunt expuse virusului să dezvolte Covid-19, ar fi un lucru interesant, în plus, față de arsenalul de arme dezvoltat pentru a combate acest virus îngrozitor”, a declarat virologul Catherine Houlihan,pentru themirror.co.uk.

Primii voluntari pentru demararea studiului au fost recrutați. Ei cred că anticorpul, denumit AZD7442 și dezvoltat de AstraZeneca, poate oferi protecție imediată persoanelor care au fost expuse recent la virus.

Ultima oră
16:12 - Florin Cîțu: Sunt cele mai mari şanse să avem în viitor coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR, cu mine premier (VIDEO)
16:09 - Alexandru Sassu, fostul președinte la TVR, a murit. Afecțiunea de care suferea
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)