Meleșcanu îndeamnă românii să voteze la Nancy, la 385 kilometri de Paris: Nu există niciun fel de coadă

Meleșcanu îndeamnă românii să voteze la Nancy, la 385 kilometri de Paris: Nu există niciun fel de coadă
Foto: B1 TV

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, le-a recomandat românilor să se ducă în alte oraşe, cel mai apropiat fiind Nacy, unde, la ora actuală, nu există coadă, localitatea aflându-se însă la 385 de km de capitala franceză, relatează Mediafax.

„Aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Potrivit acestuia, cei care doresc „cu adevărat” să voteze şi „pot să facă acest sacrificiu” să se ducă la Nancy, „mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România”.

Distanţa între Paris şi Nancy este de 385 de kilometri. Astfel, cei care ar dori să voteze acolo ar fi nevoiţi să facă un drum cu o durată de peste trei ore, cu maşina. Cu trenul, distanţa poate fi parcursă în aproximativ două ore şi ar costa, dus, la clasa a II-a, peste 60 de euro.

De asemenea, Meleșcanu a declarat că românii s-au arătat mulțumiți de organizarea din diaspora, pe rețelele de socializare. (Detalii AICI)