Mercenarii lui Kadârov, trimiși să-l asasineze pe Zelenski, au fost anihilați: „Am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina”

Mercenarii lui Kadârov, trimiși să-l asasineze pe Zelenski, au fost anihilați: „Am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina”
Sursa: Hepta/Sputnik / Mihail Metzel/POOL

Aleksei Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a susținut că reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au oferit detalii despre cecenii trimiși în Ucraina, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului.

Scopul cecenilor lui Kadârov era acela de a anihila președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Grupul de elită a fost eliminat, potrivit G4Media.

„Am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina”

Informațiile despre cecenii trimiși în Ucraina au fost puse la dispoziție de reprezentanți ai FSB, care nu au dorit „să ia parte la acest război sângeros”.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru”, a afirmat Danilov, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

„Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a declarat responsabilul ucrainean.

Ramzan Kadârov a confirmat participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse

Liderul regiunii Cecenia a Rusiei anunță că a desfășurat luptătorii în Ucraina pentru a se alătura trupelor ruse.

Aproximativ 400 de mercenari ai grupului Wagner au ajuns în Kiev cu scopul de a asasina 23 de persoane publice, ale căror nume au fost scrise pe lista întocmită de Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe