Merkel discută cu liderii landurilor despre noi restricții după o creștere record a numărului de cazuri COVID

Merkel discută cu liderii landurilor despre noi restricții după o creștere record a numărului de cazuri COVID
Angela Merkel, în 30 iunie 2021, la Berlin, în una dintre ședințele săptămânale de cabinet. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Tobias Schwarz

Angela Merkel și succesorul ei la conducerea guvernului german, Olaf Scholz, are marți o discuție de urgență cu liderii landurilor germane despre o eventuală înăsprire a restricţiilor menite să stăvilească resurgenţa virulentă a Covid-19, informează luni agenția France Presse.

Noi restricții în Germania

Germania înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări, notează Agerpres. Incidenţa pe şapte zile a urcat luni în Germania la 452,4 la 100.000 de locuitori, cel mai mare nivel de la începutul pandemiei.

Angela Merkel şi aliaţii săi conservatori, dar şi numeroşi virusologi au apreciat în mod public drept „insuficiente” măsurile în vigoare pentru contracararea celui de-al patrulea val al epidemiei.

„Fiecare zi contează”, a adeclarat joi Angela Merkel, atenţionându-l pe succesorul său Scholz, care va prelua în decembrie conducerea unei inedite coaliţii tripartite, că sunt necesare restricţii suplimentare.

Tot mai multe țări declară primele cazuri de infectări cu noua variantă

Tot mai multe țări își declară cazurile de persoane infectate cu noua variantă. Astăzi, Canada și Scotia au declarat că au depistat noua tulpină la mai mulți cetățeni detectați pozitiv.

Până acum, noua tulpină a fost detectată în: Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong, Israel, Regatul Unit, Olanda, Germania, Republica Cehă, Austria, Danemarca, Australia, Italia, Canada, Franța.

Autoritățile germane au depistat două cazuri de infectare cu varianta Omicron la Munchen. Tulpina sud-africană a fost detectată și în Italia, la o persoană care sosise din Mozambic.