Merkel: Vom afla ce s-a întâmplat în atacul din Munchen. Nu ne vom odihni până nu vom şti cum au acţionat atacatorii din Wurzburg (VIDEO)

Merkel: Vom afla ce s-a întâmplat în atacul din Munchen. Nu ne vom odihni până nu vom şti cum au acţionat atacatorii din Wurzburg (VIDEO)

''Vom afla circumstanțele în care s-a produs atacul de la Munchen și în ce condiții acest atacator a ajuns să aibă o atitudine radicală'', a transmis cancelarul german Angela Merkel după întâlnirea Consiliului de Securitate. Atacatorul care a semănat moarte într-un centru comercial este de origine iraniană, iar într-o discuţie cu victimele, s-a dat drept cetăţean german. Potrivit autorităţilor, tânărul şi-ar fi plănuit atacul în detaliu. Gloanţele sale au omorât 10 oameni nevinovaţi şi au trimis alţi 27 pe patul de spital, informează B1 TV.

Atacatorul din Munchen, Ali David Sonboly, în vârstă de 18 ani, care s-a sinucis după ce a omorât 10 oameni şi a rănit alți 27 în mall-ul din capitala bavareză, ar fi acţionat după un plan foarte bine pus la punct. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi spart un cont de Facebook prin care a anunţat că la McDonald's se va oferi o masă gratuită.

De asemenea, poliţistii au descoperit în apartamentul său o carte cu titlul "De ce omoară tinerii: În mintea atacatorilor şcolari" şi au adunat de la locul faptei 300 de gloanţe. Tânărul avea asupra sa un pistol Glock semi-automat care nu era înregistrat.

Părinții lui sunt în stare de șoc. Au mers la Poliție pentru a fi interogați.

Ali Davin Sonboly nu era un refugiat. El s-a născut în Munchen şi nu a fost motivat politic pentru comiterea atacului.

Merkel: Vom afla ce s-a întâmplat în atacul din Munchen. Nu ne vom odihni până nu vom şti cum au acţionat atacatorii din Wurzburg

#DIRECT_ONE_itcy4g#

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

”Vom afla ce s-a întâmplat în atacul din Munchen. Nu ne vom odihni până nu vom şti cum au acţionat atacatorii din Wurzburg. Autorităţile statului vor face toate eforturile pentru a asigura libertatea şi protecţia cetăţenilor germani”, a mai spus Merkel.

Printre victime se numără trei kosovari, trei turci, dar şi un cetăţean grec.

A fost un măcel pe care autorităţile din Munchen nu şi-l imaginau. Tânărul a deschis focul în direcţia persoanelor care ieşeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reuşit să fugă. O patrulă de poliţie l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viaţă a fost regăsit mai târziu, de către poliţie, care a constatat că s-a sinucis.