Mesajul postat de Donald Trump pe Twitter, în această dimineață. A fost marcat drept conținut potențial înșelător

Mesajul postat de Donald Trump pe Twitter, în această dimineață. A fost marcat drept conținut potențial înșelător
Foto: Hepta / Abaca Press / AA/ABACA

Alegerile prezidențiale din SUA au ajuns la final. Votul s-a încheiat, iar americanii așteaptă să vadă cine le va fi președinte în următorii patru ani. Lupta este strânsă între cei doi candidați, Donald Trump și Joe Biden, și este greu de spus la această oră dacă există un câștigător clar. Totuși, Trump nu s-a sfiit însă să se declare marele învingător. Actualul șef de la Casa Albă a avut chiar și o postare pe Twitter, etichetată ca posibil mesaj care ar putea induce în eroare în privința participării la alegeri sau la un alt proces civic.

Mesajul lui Donald Trump, etichetat de Twitter ca fiind nefondat

„Suntem mari, dar ei încearcă să fure alegerile”, a scris Trump imediat după un discurs ținut de Joe Biden care a cerut susținătorilor să aibă răbdare pe măsură ce procesul de numărare a voturilor este finalizat.

Mesajul postat de Donald Trump pe Twitter, în această dimineață. A fost marcat drept conținut potențial înșelător

Donald Trump se află sub o monitorizare atentă a rețelei de socializare care i-a blocat rapid mai multe tweet-uri de-a lungul timpului, pe motiv că încălcau regulile integrității civice. Liderul de la Casa Alba îi îndemnase printr-un tweet pe locuitorii din Carolina de Nord să meargă la vot și să își exprime opțiunea, chiar dacă votaseră prin corespondență.

Cel mai grav tweet blocat de rețeaua de socializare a fost despre „glorificarea violenței“, cu trimitere la protestele care au apărut în urma decesului lui George Floyd, împușcat de un polițist.

Rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, încă incert

Joe Biden este cotat în continuare cu 238 de electori, în timp ce președinteleDonald Trumpa rămas la 213, potrivit proiecțiilor Fox News. Totuși, diferența s-a mai micșorat în datele prezentate de CNN, care îl dă pe fostul vicepreședinte american la conducere, cu 220 la 213. Ambele publicații îl plasează pe președintele în exercițiu pe primul loc în cursa din Georgia, dar numărătoarea continuă,în timp ce Fox News susține căDonald Trumpar fi în față și în Pennsylvania, și în Michigan, și în Wisconsin, ceea ce ar putea cântări decisiv în ecuația finală, având în vedere că republicanul s-ar fi impus deja în state precum Ohio și Texas.

Donald Trump a vorbit de la Casa Albă și și-a anunțat victoria, chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat. El i-a acuzat pe democrați de fraudă și a spus că ceea ce fac ei ”e o rușine”. Dealtfel, unul dintre mesajele lui de pe Twitter a fost mjarcat ca fiind înșelător.

„Vreau să le mulțumesc americanilor pentru că au ieșit în număr mare la vot. Vreau să îi mulțumesc primei doamne, vicepreședintelui Mike Pence. Ne pregătim pentru o mare sărbătoare. Rezultatele sunt fenomenale, ne pregăteam să celebrăm votul și succesul”, a spus Trump.

Bernie Sanders a reacționat pe Twitter după declarațiile lui Trump: „Aceste alegeri nu se termină când spune Trump. Se vor termina după ce fiecare vot va fi numărat”.

Având în vedere confuzia legată de rezultatul final al alegerilor prezidențiale din Statele Unite, mulți americani pare că încearcă să găsească soluții caută online, din nou, să se mute în Canada. Experții au afirmat că schimbarea cetățeniei nu este deloc ușoară, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus. În acest moment, granița terestră dintre cele două țări e închisă, iar autoritățile din SUA și Canada nu permit călătorile care nu sunt esențiale.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)