Microbiștii s-au călcat în picioare la Cupa Africii. 8 decese, zeci de răniți (VIDEO)

Microbiștii s-au călcat în picioare la Cupa Africii. 8 decese, zeci de răniți (VIDEO)
Teroare în Camerun. Microbiștii s-au călcat în picioare la Cupa Africii

Fotbalul reprezintă una dintre puținele bucurii pentru popoarele din Africa. Pasiunea ajunge la fanatism, iar un exemplu nefericit în acest sens a fost consemnat luni seară, în Camerun.

În optimile din Cupa Africii, Camerun a jucat împotriva Insulelor Comore. Mulțimea a năvălit pe poarta stadionului, pentru a urmări meciul. A profitat de o greșeală a personalului de la pază, care a uitat o poartă deschisă a arenei „Olembe” din capitala Yaounde.

S-a declanșat un haos total. Cel puțin 8 persoane au murit, iar 50 au fost rănite în busculadă, informează Arab News.

„Dintr-odată, cădeau unii peste alții. Bărbați, femei, copii. Unii urlau, alții plângeau. Era îngrozitor”, au povestit martorii evenimentului. Victimele au fost trasportate la spitalul Messassi.

Stadionul are o capacitate de 60.000 de locuri, dar, din cauza restricțiilor COVID, nu trebuia să fie plin mai mult de 80%.

Meciul s-a încheiat cu victoria echipei gazdă. Fundașul Jimmy Abdou, de la Insulele Comore a încasat cartonaș roșu în minutul 7. Oaspeții au avut un loc cu puțini jucători și fără portar de profesie. Fundașul Alhadhur a fost nevoit să se reprofileze.

De partea gazdelor nu au lipsit superstarurile Onana, Aboubakar, Coupo-Moting, Anguissa, dar și Ngadeu și Fai, foști jucători în Liga 1.

La Cupa Africii este prezent și un român, din calitate de director tehnic și mai nou, antrenor. Mario Marinică face parte din staff-ul Malawi, echipă calificată în optimile competiției. Românul formează un tandem cu selecționerul Meke Mwase.

Următorul adversar al lui Marinică va fi Maroc. Meciul se va disputa în această seară, de la ora 21:00, ora României.

Urmăriți B1TV.ro și pe