Mii de consumatori din Republica Moldova încă nu au curent electric / Țara fusese lăsată miercuri „pe întuneric” de Rusia

Mii de consumatori din Republica Moldova încă nu au curent electric / Țara fusese lăsată miercuri „pe întuneric” de Rusia
Foto simbol: Pixabay

Un număr de 10.000 de consumatori din Republica Moldova încă nu au curent electric, în condițiile în care condițiile meteo din timpul nopții au condus la producerea de avarii suplimentare în rețelele de medie tensiune, a anunțat Premier Energy, potrivit Unimedia.info.

Până joi dimineață, la ora 6, au fost reconectați peste 860.000 de consumatori din localitățile aflate în centrul și în sudul Republicii Moldova.

Mii de consumatori din Republica Moldova încă nu au curent

Premier Energy Distribution susține că a mobilizat echipele de intervenție pentru a identifica defectele și a-i realimenta pe consumatorii care nu au energie electrică.

„Înțelegem disconfortul din cauza lipsei de tensiune pe care consumatorii sunt nevoiți să îl suporte. Reiterăm că această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al țării noastre. Vă mulțumim pentru înțelegere şi răbdare şi vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați”, spun reprezentanții Premier.

Republica Moldova s-a confruntat miercuri cu întreruperi masive de curent, din cauza bombardamentelor efectuate de forțele ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică (…). Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, declara președinta Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră