Miliardarul Rupert Murdoch a divorțat la 91 de ani. Fosta soţie va obține zeci de milioane de lire sterline, conacul Oxfordshire și casa franceză

Miliardarul Rupert Murdoch a divorțat la 91 de ani. Fosta soţie va obține zeci de milioane de lire sterline, conacul Oxfordshire și casa franceză
Foto: Captură video

Se așteaptă ca Jerry Hall să primească zeci de milioane de lire sterline și un conac din Oxfordshire de 11 milioane de lire sterline, ca parte a acordului ei de divorț cu miliardarul Rupert Murdoch, relatează The Guardian.

Cuplul a încheiat săptămâna aceasta procedura de divorț, la mai puțin de două luni de când s-au despărțit.

Modelul va primi și casa din Franța

De asemenea, fostul model în vârstă de 66 de ani este de așteptat să intre în posesia unei locuințe în sudul Franței, dar acordul nu îi dă controlul asupra niciunei dintre numeroasele proprietăți americane ale lui Murdoch, potrivit Daily Mail.

Avocatul lui Hall nu a răspuns unei solicitări de claritate cu privire la condițiile înțelegerii ei cu baronul presei în vârstă de 91 de ani.

Într-o declarație comună, reprezentanții fostului cuplu au confirmat că procedura s-a încheiat: „Jerry și Rupert Murdoch și-au finalizat divorțul. Ei rămân prieteni buni și își doresc unul altuia tot binele în viitor.”

Decizia lui Murdoch de a pune capăt celei de-a patra căsătorii a dus la speculații cu privire la motivele despărțirii. Cuplul s-a căsătorit în 2016 după o relație scurtă. Murdoch spunea atunci că este „cel mai norocos și mai fericit om din lume”.

Relația celor doi părea solidă

Aceasta este al patrulea mariaj al lui Murdoch. Jerry Hall a fost anterior căsătorită cu solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger.

Potrivit publicațiilor, apropiații lui Murdoch au fost surprinși să audă despre divorț, din motiv că relația lor părea solidă.

Divorțul a creat un război de informare care a implicat ambele părți, iar în presă au apărut afirmații despre modul în care s-a desfășurat despărțirea. Aceasta a inclus Murdoch care ar fi informat-o pe Hall prin e-mail că dorește să se despartă, înainte de a trimite toate întrebările ulterioare avocaților săi. Ca răspuns, Hall ar fi avut acte de divorț, care citau „diferențe ireconciliabile” , trimise lui Murdoch în timp ce se afla la RAF Brize Norton, pregătindu-se să decoleze cu avionul său privat.

După ce s-a căsătorit cu Hall, Murdoch l-a desemnat succesor pe fiul lui cel mare, care astfel a obținut un rol mai proeminent în conducerea Fox News și Wall Street Journal. News Corporation, compania lui Murdoch, deține, pe lângă Fox News și Wall Street Journal în SUA, The Sun și The Times în Marea Britanie.

Murdoch este preşedintele Fox Corp, compania-mamă a Fox News Channel. Magnatul controlează de asemenea News Corp, editorul Wall Street Journal, prin intermediul unui trust familial cu sediul în Reno, Nevada, care deţine o cotă de circa 40% din acţiunile cu drept de vot ale fiecărei companii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)