Militanții islamiști au atacat una dintre cele mai mari baze aeriene din Pakistan: Nouă persoane au fost ucise

Militanții islamiști au atacat una dintre cele mai mari baze aeriene din Pakistan: Nouă persoane au fost ucise
Un grup de militanți islamiști înarmați cu grenade lansate de rachete și arme automate au pătruns cu forța, joi, într-una dintre cele mai mari baze aeriene din Pakistan, au anunțat reprezentanții forțelor...

Un grup de militanți islamiști înarmați cu grenade lansate de rachete și arme automate au pătruns cu forța, joi, într-una dintre cele mai mari baze aeriene din Pakistan, au anunțat reprezentanții forțelor aeriene, actul reprezentând un o provocare nerușinată la adresa puternicei armate a țării dotată cu arma nucleară.

Conform unui purtător de cuvânt al forțelor aeriene, atacul a fost respins și numai o aeronavă a fost avariată. Acesta a dăugat și că baza aeriană Minhas din Kamra, în provincia centrală Punjab, nu avea stocate arme nucleare.

„Nicio bază aeriană nu are arme nucleare,” a spus el, potrivit Reuters.

Bătălia dintre militanți și armată a durat mai multe ore, opt dintre islamiși și un soldat fiind răniți, a mai ađaugat aceeași sursă. Au fost chemate comandouri ca întăriri și transportoare blindate de trupe au fost văzute îndreptându-se spre bază.

Mișcarea talibană din Pakistan, care este apropiată e al-Qaeda și considerată drept cea mai importantă amenințare la adresa securității statului din sudul Asiei, și-a asumat răspunderea pentru atac.

„Suntem mândri de această operațiune. Liderii noștri au decis să atace baza Kamra acum mult timp,” a spus purtătorul de cuvânt al talibanilor, Ehsanullar Ehsan prin telefon.

Militanții s-au deplasat prin satul apropiat la adăpostul întunericului și s-au urcat pe un zid de 2,7 metri, cu sârmă ghimpată, pentru a pătrunde în bază. Unii dintre ei purtau uniforme militare.

Atacul a ridicat dubii cu privire la afirmațiile oficiae conform cărora operațiunile militare au slăbit sever militanții care duc o campanie violentă de a răsturna regimul sprijinit de SUA și să impună un regim islamic strict.