Ministerul belgian de Externe a fost vizat de hackeri

Ministerul belgian de Externe a fost vizat de hackeri
Ministerul belgian de Externe a fost victima unor hackeri. Aceștia au plasat programe malware în reţeaua sa informatică. Ministerul a depus imediat plângere la Parchetul Federal Belgian, care, până în...

Ministerul belgian de Externe a fost victima unor hackeri. Aceștia au plasat programe malware în reţeaua sa informatică.

Ministerul a depus imediat plângere la Parchetul Federal Belgian, care, până în prezent, nu a anunţat dacă i-a identificat pe autori.”Am descoperit spargerea reţelei la începutul anului 2012.

Programele malware au fos introduse cu scopul de a copia informaţii”, a explicat purtătorul de cuvânt Joren Vandeweyer, fără să spună facă hackerii au reușit să intre în posesia unor informații sensibile, relatează AFP.

Programele malware au fost „eliminate” de Ministerul de Externe, în colaborare cu Ministerul belgian al Apărării, a mai anunțat purtătorul de cuvânt.

Belgia a denunţat vehement, luni, o „intruziune” în sistemul informatic al operatorului său de telefonie Belgacom, suspectând implicarea, „la nivel înalt, a unui alt stat”, care, potrivit presei, ar putea fi Statele Unite, prin intermediul controversatei Agenţii Naţionale pentru Securitate (NSA).

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti