Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”

Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: Rusia a ales război, nu negocieri
Atacul rusesc din Donbas „cel mai mare de pe teritoriul european de după cel de-al Doilea Război Mondial încoace”. Foto: Hepta/DPA Images / Marcus Brandt.

Rusia a preferat războiul în detrimentul negocierilor diplomatice, susține ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitrii Kuleba.

„Nu a existat un astfel de moment când au luat și au oprit negocierile. Negocierile au fost ca un chibrit. Mai întâi aprinzi un chibrit și arde puternic. Apoi, cu cât arde mai mult, cu atât devine mai puțin. Și, în sfârşit, dispare, rămâne doar un chibrit ars, care este aruncat la pământ şi frecat cu piciorul. Cam aşa s-a întâmplat cu negocierile”, a explicat Dmitrii Kuleba.

Rusia nu este pregătită să negocieze cu Ucraina

Ministrul de externe este de părere că „Rusia a început să-și piardă apetitul pentru negocieri cu Ucraina”.

„În fiecare săptămână am văzut că există o corelație directă: cu cât armata rusă este mai agresivă pe câmpul de luptă, cu atât Rusia se arată mai puțin interesată să negocieze. (…) Dacă te uiți pe hartă, la orașele Ucrainei care au fost lovite în ultimele zile, la bătălia pentru Donbas, la Mariupol, la eforturile lor de a săpa în Herson, poți vedea că Rusia a ales război, nu negocieri”, a declarat ministrul Kuleba.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Zeci de răniți, în urma bombardamentelor din Donbas

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 40 au fost rănite în urma bombardamentelor de joi, 19 mai, la Severodonețk, susține Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, pe canalul său Telegram.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

„Rușii încă de dimineață au început să tragă haotic cu arme grele. Bombardamentele continuă și acum. Acestea sunt țintite asupra clădirilor rezidențiale. Acum avem 12 morți și peste 40 de ucraineni din Severodonețk care au fost răniți, li se acordă asistență medicală”, a precizat Serghei Gaidai.

Urmăriți B1TV.ro și pe