Ce crede fiica președintelui rus despre conflictul ruso-ucrainean. Jurnaliștii ruși au publicat mesajele fiicei lui Putin

Ce crede fiica președintelui rus despre conflictul ruso-ucrainean. Jurnaliștii ruși au publicat mesajele fiicei lui Putin
Foto: captura video.

Maria Voronțova, fiica președintelui rus, este activă pe un grup de Telegram al absolvenților Departamentului de Medicină al Universităţii de Stat din Moscova. Femeia nu se abține și comentează evenimentele curente și războiul declanșat de tatăl ei în Ucraina, susțin jurnalisții portalului Meduza.

Maria Voronțova, propagandista Kremlinului

Un jurnalist rus  a postat mai multe capturi de ecran primite de la un membru al acelui grup de chat care arată comentarii ale celei care se prezintă drept „Maria V” și pretinde că este absolventa a promoției 2011. Informațiile respective corespund cu ceea ce se cunoaște despre educația fiicei președintelui rus.

„Permiteţi-mi să subliniez din nou că nu putem afirma fără echivoc că Maria V. este adevărata Maria Voronţova, fiica lui Vladimir Putin. Dar dovezile circumstanţiale şi două surse indică faptul că este. În acest caz, putem acum să ne închipuim ce crede cineva din cel mai apropiat mediu familial al preşedintelui despre evenimentele care se desfăşoară astăzi.

Dacă este cu adevărat Maria Voronţova, se pare că rudele mai tinere ale lui Putin îi împărtăşesc viziunea asupra lumii, ceea ce înseamnă că avem puţine motive să ne aşteptăm la o opoziţie în cercul interior al lui Putin şi că ar fi în general inutil să încerci să apelezi la Maria cu rugăminţi de a-şi influenţa tatăl şi de a opri războiul, aşa cum au încercat să facă activiştii adunaţi la casa fostului soţ din Europa ”, precizează Dmitrii Kolezev, jurnalistul rus, citat de Adevărul.

Ce scrie fiica lui Putin despre război

Femeia poartă discuții aprinse cu membrii grupului și încearcă să explice logica acestuia conflict. Potrivit imaginilor publicare, retorica Mariei Voronțova este identică Kremlinului. Fiica lui Putin îl susține și este convinsă că SUA și UE reprezintă un pericol pentru Rusia.

„Nimeni din Occident nu are nevoie de ţara noastră pentru a fi prosperă. Ei au făcut întotdeauna tot posibilul pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă. Şi vor continua să o facă. Dacă dintr-o dată, aşa cum aproape a fost şi cazul în anii 90, Rusia devine un apendice cu drepturi depline asupra materiei prime al Statelor Unite şi al UE, voi fi curioasă să văd pe cine mai dai vina pentru faptul că nu trăim într-o economie prosperă”.

„Ce naivitate. Ce raţionament copilăresc. A da vina pentru toate şi a pune toată responsabilitatea în seama unei singure persoane este acelaşi lucru cu a-ţi pune încrederea într-o singură persoană, precum un ţar. Aceeaşi porcărie. Dacă vrei să te deosebeşti de admiratorii ţarismului,… ei bine, nu aceasta este modalitatea de a o face”.

„În 2008 s-au declanşat primele sancţiuni, care ameninţau că mozzarella va dispărea de pe rafturile magazinelor. Toată lumea s-a speriat, nu se poate! Cum vom supravieţui acum? Fara mozzarella italiană!? Şi acum? Mai respirăm? Aşa s-ar părea. Acum avem până şi propria noastră mozzarella. Şi toate astea ar fi fost cumva posibile în anii ‘90? Nu”, susține fiica lui Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe